Bősz Anett csúcsra járatja a közéleti hullarablást – még Mészöly Kálmánt búcsúztatva is ezerrel „orbánozik”

2022. november 23. 10:33

Kemenes Tamás
Mandiner
A jelek szerint a DK-s/liberális politikus számára minden csak por- és zsírmentesített felületnek tűnik, amire aktuális üzeneteket lehet gondosan felhelyezni.

Halálhír érkezésekor mélyen elhallgatunk; szép közhelyek és lágyan landoló mondatok rövidke békeideje ez, és a félmúltbéli szavaké. Kéz és gondolat lelassul, néha még valami klasszicizáló összetartozás-félét is megél ilyenkor az ember  nemzetben, családban, vagy épp a gangon, mikor hol. Gazemberségeket sem emlegetünk közvetlenül azután, hogy valaki meghalt; mert így szokás mifelénk, a magyar buborékban ezt tartjuk helyesnek. Kétségeinket jó pár napra elégeti a halál „sötét tüze” – végtelenül egyszerűen a tudat, hogy

a másik nincs, és most már nem is lesz soha többé.

Bősz Anett viszont mintha egyáltalán nem észlelné ezeket az alapelveket és alapérzéseket.

A jelek szerint számára minden csak por- és zsírmentesített felületnek tűnik, amire aktuális üzeneteket lehet gondosan felhelyezni.

...Szóval meghalt Mészöly Kálmán – és míg mások az ósdi gombfocikészletet szedik elő, addig Bősz a következő sorokat bírja leírni: „[Mészöly] Fékezetlen szókimondása és stílusa már azelőtt nagy hullámokat vert, hogy a hazai közvélemény megismerte volna a nagy hullámok indulatos, megosztó erővel ható, romboló mindennapjait. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy MLSZ-tanácsadói kinevezését egy rasszista kijelentése miatt vesztette el. Ma már ilyenért nem vesztene el idehaza senki semmit – sajnos." Majd így folytatja: „A valaha volt legsikeresebb magyar labdarúgó szenvedélye okán sokszor még a pályán és annak szélén is idegennek ható megnyilvánulásai

túl koraiak voltak a következmények nélküli világhoz”.

Túl koraiak, ha ezt így értjük.

Ezeket találta mondani tehát a Liberálisok/DK politikusa Mészöly Kálmán halála után alig pár órával, az elmúlás feneketlen(?) kútja előtt centiméterekkel, kecsesen és kis híján nőiesen.

Hogy az Orbán. Hogy a rasszizmus. Hogy hát a Szőke Szikla volt olyan jó és kiszámítható rasszista (béke poraira!), hogy amennyiben az ominózus megjegyzését az Orbán-korszak szurkos legmélyébe ereszkedve engedi el, talán-bizony még valamiféle

tölgyfalombokkal összegányolt plecsnit is kap érte jutalomfalatként direkte a micisapka mellől.

Valahogy így.

Giccses lesz kissé, de nem baj, azért írjuk csak le, hátha helyrebillentünk valamit a közösségi tudatban mindabból, amit a hírneves politikusnő jó érzékkel kibillentett: nyugodjék békében Mészöly Kálmán, minden idők legnagyobb magyar hátvédje.

De most már tényleg.

(Nyitókép: Földházi Árpád)

Összesen 145 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha választani kell kedvenceid és Orbán között - mert harmadik választás ma nincs - akkor mindent összesítve inkább Orbán. Akár befogott orral is, ahogyan a néhai Heller Ágnes ítélte számotokra befogadhatónak a Jobbikot.

Ezzel nem válaszoltad meg azt, amit leírtam.

Orbán nem mondta, hogy neki nincs alternatívája, amit idézel, azt az MSZP-SZDSZ valamelyik prominense, talán Kuncze mondta. Gyerekes próbálkozás, hogy Orbánnak tulajdonítod azt, amit ő mástól idézett.

A választók többsége negyedszer látta úgy, hogy Orbánt kell választaniuk. Utoljára 20 ezer hazai, ellenzéki, és majdnem ezer külföldi megfigyelő kereste a csalást, de nem találták. Mert nincs. Nevetségesen érvelsz, mert mégis mit vársz a kormánypárti frakciótól? Mit szavazzon meg, az ellenzéki ötleteket?

Ami a külföldieket illeti, Karácsony külföldi szavazóknak köszönheti pozícióját, annak az idióta EU-s szabálynak, hogy egy ország belpolitikai eseményén pusztán egy bármikor megszerezhető lakcímkártya meglétével idegenek is véleményt nyilváníthatnak. Ha így nézzük, akkor a határon túli magyaroknak, akiknek állampolgárságuk van, több joguk van szavazni.

A közmunkáról is hülyeséget írsz, mert a szavazófülkében senkinek nem vezetik a kezét, hová tegye az ikszet.

Ha egy országban van két támogatott politikai irányzat, akkor azok közül melyik a megosztó és miért pont az? A politikai pluralizmus pont a megosztáson át létezik, az mai álliberális sokszínűség, a gender, LMBTQ szintén megosztó, és nem Orbán találmánya.

Ezt a nőt az igazság és a megfelelőség bőszíti.

Semmit nem válaszoltál meg, semmit nem cáfoltál meg abból, amit eddig leírtam. Például az állampolgárság nélkül, csak lakcímkártyával szavazó külföldiekről mi a véleményed? De folytathatom.

A politikusok már csak ekézik egymást, oda-vissza. A választó pedig dönt

Nem tudom, hogyan érted azt, hogy új miniszterelnököt választani? Az eddig eredményes kormánypárt miért jelölne mást, az ellenzék pedig, amint láttad többet is jelölt, de ez a módszer sem hozott eredményt. De érdekelne az is, hogyan lehet választási csalások sorozatával megakadályozni bárki jelölését?

Csak egy két adalék a felvetéseidhez, amelyek magyarázat nélkül nem sokat érnek.

Bősz Anett, a maga primitívségével naponta sokat tesz a Fidesz 26-os győzelméért. A tisztességes családokban, tisztességes nevelésben részesült emberek hánynak ettől a nőtől.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés