Ész nélküli pénzégetés a honvédségnél

2022. november 19. 16:03

Hadházy Ákos
Facebook
A pakisztáni repülőút az Airbusszal 30-40 millióba került a menetrendszerinti járat 1-2 milliója helyett.

„Elnézést, a honvédség most kivételesen kiírta, miért repült a 150 fős Airbus utasszállító Pakisztánba- de bár ne tette volna. Ugyanis a jelek szerint a minimum 35 millióba kerülő különjáraton valóban Ruszin-Szendi Romulusz parancsnok és még néhány katona utazott, hogy a) ápolják a pakisztáni-magyar katonabarátságot, b) megtekintsék a méltán híres pakisztáni katonai kiállítást.

Katonáink annyira elfoglaltak a háborús helyzetben, hogy nem mehettek menetrend szerinti járattal, átszállással 15 óra alatt, hanem inkább mentek a 150 fős saját Airbus repülővel. Igaz, így a max 1-2 millió helyett min. 30-40 millióba került az út (és ezen az sem szépít, ha a szeptember végén az állam által a milliónyi pakisztáni árvízkárosultaknak felajánlott 10 millió forintnyi gyógyszert is vitte volna -csak most- a gép)

Mondhatnánk, hogy az észnélküli pénzégetéssel a honvédség csak annak a NATO elvárásnak akar megfelelni, hogy a katonai kiadások a GDP 2 százalékára emelkedjenek… de egyáltalán nem vicc, hogy amikor az állam elvárja, hogy tanárok, diákok és hivatalnok a hidegben ücsörögjenek, a honvédség így herdálja az Önök pénzét.”

Nyitókép: MTI

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 89 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tudjuk, te egy nagy repülő mamusszal utazol. Kettő is van belőle levizsgáztatva.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés