Az igazi Trianon

2022. november 19. 17:34

Gábor György
Facebook
A terület nagysága megmarad ugyan, de teljes szellemi-intellektuális ugarrá legyalulva, szolgáltató cselédvilággá nyomorítva.

„Hallgatom ezeket a gimnazista fiatalokat (nekem is van kettő, nem is akármilyenek!), a tizenéveseket, akik minden rutin, csináltság, megfelelési vágy, manipulációs szándék vagy kényszer nélkül okosabban, bölcsebben, felelősségteljesebben beszélnek, a helyzetet összehasonlíthatatlanabbul világosabban látva és láttatva, mint a magyar nép akaratából a politikusi pályára került és onnan a Várhegyig felkapaszkodott hazugok, közhelyeket hablatyoló vagy értelmetlen szófoszlányokkal „B-közép” táboruknak kedveskedni szándékozó, az ő képükbe is gátlástalanul és a hatalom védte cinizmusukkal szakmányban belehazudó politikusoknak nevezett (bruhaha) gazdasági bűnözők, szimpla megélhetési karrieristák.

Ezek a fiatalok nem csupán a saját és leendő családjuk jövőjével vetnek számot, valóban felelősségteljesen, hanem az ország jövőjével is, szemben azokkal, akik legfeljebb övéiket, magukat, családjukat és csókosaikat állítják saját lábukra, mindenki mást

mély undorral és megvetéssel semmibe véve, lenézve és ellehetetlenítve.

Ezek a fiatalok itt szeretnének élni, hol máshol, itt vannak a szülők, a rokonok, a barátok, a haverok, ezeket az utcákat ismerik, ezen a nyelven fejezik ki magukat a legpontosabban, jóllehet rengetegen közülük már úgy beszélnek angolul, ahogy a Várhegyig felkapaszkodottak közül alig-alig, a Balatonban szeretnek fürdeni, hazai zenekarok koncertjein összeölelkezni, csakhogy ezekre esélyük sincs, s ezt pontosan látják, épp oly pontosan, mint azok az egykori velük egyidősek, akik hasonlóképpen érezték harmincvalahány évvel ezelőtt, kimenni vagy itthon maradni, ám ha maradnak, akkor az otthont nekik kell megteremteni, s elzavarni azokat, akik maguknak rendezkedtek be már vagy negyven éve.

...

Ma már pontosan tudjuk, mit gondol az ország jelenlegi vezetése a fentiekről.

És most lesz majd bajban a kormány mellé rendelt sajtó valamennyi mosdatlan szájú, kizárólag vezényszavakat visszaböfögni képes sajtóimitátora, ugyanis a most felszólaló diákszónokok száját egyetlen trágár szó sem hagyta el. Akkor hát mibe is kapaszkodjanak bele ezek a kormánybérből és pártfizetésből élő visszhangok, akik szemforgató módon belecsimpaszkodnak egy-egy lófaszba, hogy aztán azt ők maguk kuncogva és teli pofával röhögve megtoldják néhány genitáliával vagy még inkább különféle dehumanizáló (szardarab, fehérjehalmaz stb.) kifejezéssel, miközben vitára, párbeszédre, hazugságoktól és csúsztatásoktól mentes ellenérvre, önálló gondolatra egyikük sem képes.

S miközben ezek az alakok

közpénzekből Horthy-idők irredenta nótáit adják ki, a MÁV Szimfonikusok és a Magyar Állami Operaház Gyermekkarának (!!!) közreműködésével,

miközben Trianon-szobrokkal pakolják teli az országot, teljes odaadással készítik elő a második Trianont, a legsúlyosabbat, amely semmilyen körülmények között többé már nem pótolható országvesztéshez vezet, azzal, hogy az általuk okozott romhalmazokról menekülni kényszerülnek a gyermekeink, azok a fiatalok, akik itthon lennének orvosok és tanárok, mérnökök és a tudomány legkülönbözőbb ágaiban kutatók, nyelveken beszélő, értelmes, okos, perspektívákban gondolkodó fiatalok, hogy valahol máshol a nagyvilágban gyógyítsanak, tervezzenek, kutassanak, tanítsanak.

Ez az igazi Trianon! A terület nagysága megmarad ugyan, de teljes szellemi-intellektuális ugarrá legyalulva, szolgáltató cselédvilággá nyomorítva.

Hogy megint azoknak legyen igazuk, Mikszáth-nak, Kemény Zsigmondnak, Vajdának, Eötvösnek, aztán Adynak, Móricznak és az összes nyugatosnak, akik már százötven éve is ugyanígy látták, igaz, mindhiába.”

Nyitókép: A tanárok, diákok és szülők részvételével zajló vonulásos demonstráció résztvevői a Szabad sajtó úton 2022. november 18-án. A tüntetés a reggeli élőlánc folytatásaként indult a Március 15. térről, a résztvevők a tanárok béremelését és oktatási reformot követeltek. A megmozdulást az Egységes Diákfront tagjaiként a Turul Diákegyesület, a Pala Mozgalom, a Grund és a Diákok a Tanárokért szervezte.MTI/Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 86 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az a helyzet, hogy ezeknek a fiataloknak tényleg fogalmuk sincs a piszkos Gyurcsány világról, a megtorlásról, amit a Böszme ellenünk eszközölt. Vagy, ha van fogalmuk, akkor úgy képzelik, hogy nekünk járt az ellenünk vezényelt lovasroham, a kiszorítás a Kossuth-térről, a gumilövedék és a könnygránát, nem is beszélve az őszödi beszédről.
És egyébként miről beszél ez az ember?
Nem tudnak a gyerekeink a Balatonra menni, nem hallgathatják a kedvenc zenekarukat, vagy mi a bajuk?
Most tél van, nem olyan kellemes a Balatonon, de lesz még nyár, nyifi-nyafi bácsi!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés