Fölényesen nyert a megyeszékhelyen tartott időközin a Fidesz

2022. november 13. 20:15
Szollár Zoltán 58 százalékot kapott.

Fölényesen, 58 százalékkal nyert a Fidesz jelöltje, Szollár Zoltán a Szekszárdon tartott időközi önkormányzati választáson.

A tolnai megyeszékhely 4. számú egyéni választókerületben azért tartottak időközi választást, mert a választókerület korábbi képviselője meghalt. A választáson három jelölt indult: egy az Éljen Szekszárd Egyesület, egy a Fidesz–KDNP és egy a Mi Hazánk Mozgalom színeiben. A választáson 2745-en vehetnek részt.

Az 58 százalékot, azaz 719 szavazatot elért Szollár mögött az Éljen Szekszárd jelöltje, Jantner Lászlóné végzett 475 vokssal. ( 38,48 százalék).

A harmadik helyen a Mi Hazánk politkusa, Babos László zárt, aki 3,24 százalékot kapott. A részvétel az időközi önkormányzati választásokhoz képest relatíve magas, 45 százalékos volt.

A hírt egyébként a választás.hu mellett Horváth István, a Tolna megyei 1-es számú választókerület fideszes országgyűlési képviselője is megosztotta, megköszönve az embereknek a támogatást.

Előzmények

2019-ben az akkori fideszes jelölt csak 8 szavazattal tudott nyerni, 47,2-46,7 arányban. Csillagné Szánthó Polixéna azóta elhunyt, ezért kellett vasárnap időközi választást tartani.

Nyitókép: Fidesz

Összesen 218 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nyertek a "fogatlan, részeg, közmédiát bámuló vidéki fideszesek".

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés