Trump: Ismételjék meg a választást!

2022. november 12. 17:58
„A demokraták mindenféle szavazatokat találnak Nevadában és Arizonában. Micsoda szégyen, hogy ez megtörténhet” − fakadt ki a korábbi elnök.

„A demokraták mindenféle szavazatokat találnak Nevadában és Arizonában. Micsoda szégyen, hogy ez megtörténhet” − fakadt ki Truth Social nevű közösségi média oldalán Donald Trump, szúrta ki a Magyar Nemzet.

A korábbi amerikai elnök azután emlegetett választási csalást, hogy Arizonában a demokrata Mark Kelly nyerte meg a szenátusi helyért folyó versengést Trump jelöltjével, Blake Mastersszal szemben.

 

Decembernél előbb nem tudjuk meg, hogy ki irányítja majd az amerikai szenátust

Ahogy arról beszámoltunk, Mark Kelly demokrata szenátor lett végül a befutó pénteken Arizona államban. Kelly felülkerekedett a republikánus Blake Masters-ön, így a demokraták egy győzelemre kerültek attól, hogy Joe Biden elnökségének a következő két évére megszerezzék a szenátus irányítását. A CNN választási élője alapján egy demokrata többségű Szenátus látszik körvonalazódni.

 

Az Egyesült Államok egy bukott nemzet”

Trump szerint „sok szavazógép nem működött, de csak a republikánus körzetekben.

Az emberek kénytelenek voltak órákig várakozni, aztán elegük lett, vagy más dolguk akadt, így ezrek hagyták el a sorokat”.

 

Most kezdődik csak az igazi csata a Republikánus Pártban

„Ez a választás egyértelművé tette, hogy Trumppal nem fog menni. A Republikánus Párt és az amerikai konzervatív körökben is megosztó személyiségű üzletember az elmúlt években megpróbálta a saját képmására formálni a Republikánus Pártot, a "trumpista" jelöltjeit előtérbe tolni.

 

Nyitókép: AFP

Összesen 143 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés