Momentum: Gelencsér a dobos, Donáth az énekes, legalábbis a párt szóvivője szerint

2022. november 11. 12:00
Tompos Márton úgy fogalmazott, nem terv, hogy társelnöki rendszert vezetnek be – bár ki tudja. Náluk van ez a páros, akik között „jól működik a kémia”.

Meglehetősen sajátosan jellemezte a Momentum vezető politikusait az ATV Egyenes beszéd című műsorában Tompos Márton. A párt szóvivője a legújabb akciójukról, az Igazság kiállításról beszélt, amelyet négy városban, Budapesten Egerben, Szegeden és Debrecenben tartanak, de később más településekre is elveszik az anyagot. A plakátokra egyébként a volt elnök, Donáth Anna kultikus mondatait írták, amely a politikus szerint a Fidesz hazugságkampányára – bombás plakátok, nemzeti kommunikáció – reagál.

Donáthnak kell gatyába rázni a pártot?

Ekkor Szöllősi Györgyi műsorvezető felvetette, miért Donáth Anna igazságkampánya, hiszen más is írt hasonló gondolatokat a Momentumból. Majd azt mondta, két hete beszélt Bedő Dávid frakcióvezetőhelyettessel azokról a sajtóhírekről, hogy Donáth Anna visszatér és tőle várják, hogy gatyába rázza a pártot, a mostani pártelnök igazából „beugrós”. Ez a plakátkampány – az, hogy az ő arcát tették ki – is azt bizonyítja, hogy Donáth készül arra, hogy újra elnök lesz? – kérdezte.

A szóvivő megerősítette, hogy Donáth a szülési szabadsága után visszatér, majd egy hasonlattal írta le a helyzetet. Egy együttest említett meg Tompos, amelynek van egy dobosa, ő adja a ritmust, a keretet, ez most Gelencsér Ferenc pártelnök. A reflektorfény azonban az énekesre vetítődik, ő van a címlapfotókon, övé a hírnév, ez a szerep viszont Donáth Annáé.

Náluk tehát van ez a páros, akik között jól működik a kémia, kiválóan tudnak együttdolgozni – állította.

Társelnöki rendszer lesz a Momentumban is? – kérdezte Szöllősi. Tompos erre úgy reagált, hogy ilyet nem merne mondani, de ki tudja, viszont nem ez a terv, hanem az, hogy Donáth visszajön, és segít annak az ellenzéknek új irányt adni, amely történelmi vereséget szenvedett áprilisban. S majd mindenki dönthet arról, hogy ez a szimpatikus vagy az árnyék.

A Momentumnak van politikai ajánlata

A műsorvezető arra is kitért, hogy Donáth nemcsak a kormányt, hanem az ellenzéket is szokta kritizálni. Egy cikkben azt írta, április 3-a megmutatta, hogy

az ellenzéki összefogás önmagában délibáb volt, megadta az ellenzéki közösségépítés illúzióját, de híján volt a megfogható, megélhető pozitív tartalomnak,

ezen pedig túl kell lépniük, karakteres politikai ajánlatokat kell adniuk a választópolgároknak. S megjegyezte Szöllősi, hogy a plakátkampány szerint a Momentum sem lépett túl ezen, hiszen azzal szórják tele az országot, hogy a kormány miben hazudott, ezeken a plakátokon nincs karakteres politika ajánlat.

De – mondott ellen a politikus –, a plakátokon például az szerepel, hogy Magyarországank szüksége van arra, hogy víz-, élelmiszer- és energiaellátásban önellátó legyen, ez olyan cél, amit a Fidesz sem mond ki. Emellet azt is mondják, hogy új gadaságpolitikára van szükség – érvelt a szóvivő. 

Nyitókép: YouTube

 

 

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mit csinálnak a momentumosok? Kémiáznak? Jó, de miért kell bejelenteni?

Szia!:-)
Bábok, külföldi kézre játszanak.

Egyetértek. De ez a túltanult momentumos rosszul használta.
Azt mondta, hogy Gelencsér és Donáth nagyon vonzódnak egymáshoz szexuálisan. Pedig Donáth ifjú édesanya.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés