Elmegyógyintézet várhat a gazdatüntetés „Orbán Viktort üldöző” szervezőjére

2022. november 11. 18:31
Szabó Bálint elmondta, felkészült arra, hogy elvigyék a rendőrök.

A Budai Központi Kerületi Bíróság pénteken rendelte el Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő őrizetbe vételét. A Blikk úgy értesült, hogy a politikusra zárt elmeosztály vár. Szabó a nyáron szervezett gazdatüntetést a Dózsa György útra, a terve az volt, hogy traktorokkal elállják a főbb fővárosi utakat, ám pár emberen kívül senki nem csatlakozott hozzá.

Viszont ebben az időszakban a terrorelhárítók jelentése szerint többször is a kormányfő közelébe férkőzött, egy esetben feltartotta a védett vezető konvoját, hogy lemondásra szólítsa fel – írja a bulvárlap.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség szeptember végén közölte, hogy közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt hallgatta ki gyanúsítottként Szabót. A beszámoló szerint öt olyan alkalom volt, amikor az alföldi képviselő védett személy közelébe került kijátszva a biztonsági személyeket. 

Tavaly december 13-án besorolt a Budapesten tárgyaló Emmanuel Macron akkori francia elnök kísérő konvojába, s így a nyilvánosság elől lezárt területre is sikerült bejutnia.

A védett vezető Karmelita kolostorból való távozását megvárva, gyalogosan a konvoj elé állva megkísérelte azt megállítani. Mindezt a személyvédelmi egység megakadályozta”

– olvasható hivatalos dokumentumban.

A Terrorelhárítási Központ jelentése szerint Szabó cselekményeit a rámenősség és a gátlástalanság jellemzi. Szabó a közösségi oldalára feltöltött videókban arról beszélt, hogy a nyomozó ügyészség indítványozta az elmeorvosi megfigyelését, amely elrendeléséről a bíróság hivatott dönteni.

A terrorelhárító jelentése nagyjából fedi a valóságot, némely helyen hiányos, szakszerűtlen”

– mondta a lapnak a bíróság előtt Szabó Bálint.

A Blikk megkérdezte a Központi Nyomozó Főügyészséget: ezek után várható-e, hogy az ügyészség érvényt szerez az indítványának, és elrendeli a férfi őrizetbe vételét, és zárt osztályon történő elmeorvosi vizsgálatát? Az ügyészség válasza szerint „a gyanúsított közösségi médiában közzétett állításaival ellentétben a bíróság ma nem döntött érdemben az ügyben, tekintettel arra, hogy a szegedi önkormányzati képviselő a szabályszerű idézés ellenére nem jelent meg az ülésen. A nyomozó ügyészség elrendelte a gyanúsított őrizetét. További adat az ügyről nem közölhető.”

Szabó a tárgyalást követően még autóval eljutott a város széli gyorsétteremig. Itt azonban percekkel később rendőrök jelentek meg, s több híve szeme láttára beültették egy rendőrautóba.

Nyitókép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Felkészül: Hadházy, Szabó Tímea, Márki-Zay...

Bizony, egy beöntés gyomormosással majd egy hideg zuhany csodákat tesz.
Meg fogod látni.

Pákh Tibor jutott az eszembe...

Ő is mindig a pszichiátrián kötött ki.
Pedig semmi rosszat nem csinált.
De az persze az elnyomatás idején történt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés