„Ez becsületbeli ügy, nekem tiszta a lelkiismeretem” – Kárász Róbert a Mandinernek

2022. november 11. 20:01
A műsorvezető ragaszkodik az igazához: szerinte Baranyi Krisztina igenis tudott a botrányos műsor előtt arról, ki fogja kérdezni. A következő két hétben már nem megy be az ATV-be, előre tekint.

Tovább bonyolódik a ferencvárosi polgármester és a Pesti Srácok újságírója ATV-s összetűzésének ügye. Emlékezetes, Baranyi Krisztina nem volt hajlandó válaszolni a kérdezőnek hívott Szalai Szilárd kérdéseire a Szigorlat című műsor múlt pénteki adásában. Akkor ezt mondta: „Kicsit kellemetlen helyzetbe hoztak engem, ugye én régóta hangoztatom, hogy propagandamédiának, ócska fizetett propagandistáknak soha nem nyilatkozom, úgyhogy most sem fogom ezt megtenni. Nem tudtam, hogy ön itt lesz, és ha tudom, akkor nem jövök el.”

Az elmúlt héten több vita lezajlott, vélemény elhangzott a példátlan esettel kapcsolatban, ennek során felmerült az is, vajon Baranyi tényleg a stúdióban szembesült-e azzal, hogy Szalai áll majd vele szemben. A kerületvezető ugyebár állította, hogy igen. Korábban beszámoltunk róla, az ATV műsorvezetője, Kárász Róbert azonban cáfolta Baranyi Krisztinát. A csatorna részéről a műsorban kérdező Kárász egy hozzászólásban megemlítette:

a ferencvárosi polgármester az ominózus adás előtt találkozott a PestiSrácok.hu újságírójával.

Baranyi Krisztina: Kárász hazudik

A 24.hu felhívta Baranyi Krisztinát, hogy reagáljon erre. A polgármester azt mondta: Kárász Róbert hazudik, az „ATV műsorvezetője pontosan úgy csúsztat és torzít, mint a szennymédia propagandistái.” Az ATV pedig a portál kérdésére úgy válaszolt: „Kárász Róbert az ATV engedélye nélkül kommentált a Facebookon, és mivel a leírtak nem tükrözték a valóságot, a csatorna arra kérte, hogy törölje a megjegyzését.”

A helyzetet bonyolítja, hogy az ATV vezérigazgatója, Németh S. Szilárd egy hétfőn megjelent interjúban még azt állította, Baranyinak is meglett volna a lehetősége, hogy jelezze, nem kíván a Pesti Srácok újságírójával egy műsorban szerepelni. Úgy fogalmazott: „Ha eddig bárki jelezte, hogy nem hajlandó valakivel egy stúdióban lenni, a kollégák általában figyelembe vették. Ez a lehetőség itt is adott volt.”

Kérdés, ha Baranyi valóban nem találkozott az adás előtt Szalai Szilárddal, és nem is tudott arról, hogy ő fogja kérdezni, akkor miért nyilatkozta azt az ATV vezérigazgatója,

adott volt Baranyinak is a lehetőség, hogy jelezze, nem kíván Szalaival egy stúdióban szerepelni.

Úgy tudjuk, többen értetlenül állnak a csatornánál a polgármester hivatalos verziója előtt.

Kárász: Tartom magam az igazamhoz

Mindezek után megkerestük az ATV-nél egyébként már a felmondási idejét töltő Kárászt. „Az én lelkiismeretem ezer százalékosan tiszta! A mai napig ott cseng a fülemben, ahogy Baranyi utólag szóvá teszi a futólagos találkozást és felismerést a Pesti Srácok kérdezőjével! Sajnos gellert kapott ez az ügy. Az egész már nem arról szól, hogy a polgármester miért nem válaszolt az ominózus műsorban, illetve hogy ki újságíró vagy ki propagandista” – fogalmazott elöljáróban.

Elismerte, nem kért engedélyt a csatornától arra, hogy reagáljon Fürjes Balázs államtitkár posztja alatt az ott folyó vitára, de számtalanszor hozzászólást írt már a közösségi médiában, nem gondolta, hogy ez szükséges. Ráadásul most egy kommentháború tisztázása végett írta oda az „aznap reggeli pillanatot”.

„Aztán a mai nap folyamán az ATV részéről jelezték, hogy a komment miatt keressem meg, hívjam fel Baranyit, tisztázzam vele a helyzetet. Felhívtam! Hosszan beszéltünk, higgadtan. Ő tartotta magát ahhoz, hogy nem úgy emlékszik, ahogy én, vagyis nem értettünk egyet. De a telefonbeszélgetés során nem mondott semmilyen dehonesztálót vagy sértőt, durvát, pláne nem olyan szitkokat, amiket fél órával később nyilvánosan a fejemre szórt – magyarázta Kárász. – Sőt, most már egyenesen hazugnak állít be. Mindezt tetézi, hogy ezzel párhuzamosan adta ki azt a bizonyos közleményt az ATV arról, hogy lényegében nem tudják megerősíteni a kommentem tartalmát.”

Kárász Róbert mindezek után aláhúzta:

Ez számomra immár becsületbeli ügy. Ezért jeleztem a csatorna vezetésének, hogy a maradék két hetet már nem viszem végig,

többet ott nem vezetek műsort. A bizalom megbicsaklott, én azonban tartom magam az igazamhoz. Hat és fél évet dolgoztam az ATV-nél, sok ellenzéki politikussal beszéltem, furcsa, hogy pont most akarnak meghazudtolni. Ezt nem hagyhatom annyiban.”

Kitért arra is, azt tartja különösen problémásnak, hogy egy polgármester így viselkedik. „Az ember szemébe mézes-mázas, majd a következő pillanatban hátba szúrja!”

Kárász mindenesetre hangsúlyozza: ezt a fejezetet lezártnak tekinti, most a jövőre kíván koncentrálni, előre tekint.

Összesen 267 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kárász Róbert, respekt. Van gerinc.

Én is Kárásznak hiszek. A nő lenyúlta Ferencváros médiáját.

Imádjad a csodaszép Baranyit.

Nem láttam. De elhiszem, hogy Kárász egy egész stúdióval tudja bizonyítani, hogy Baranyi előre tudta, kivel fog szerepelni. Ilyen helyen nem ketten vannak egyszerre egy helyen.

Lenyúlta Ferencváros médiáját.

Hogyismondjamcsak, ha neked ez az átlag társalgási szinted, akkor valahol érthető, miért nem érzed sértőnek Baranyi perormanszát. Proletárok egymás között...

Ne erőlködj kispajtás. Baranyit már az egész ferencvárosi testület utálja. Azért nem buktatják meg, mert egy előrehozott választáson a Fidesz vinné a polgármesteri posztot. Így aztán inkább végig nyűglődik a hátralévő időt, leszarják a kerületet. Baranyi meg tovább játssza a szerepét, hogy kilátszódjon a biliből. Most éppen szavaztatni akar a Fudanról, mintha annak lenne bármilyen jelentősége. Ezt az egész hisztit a reklám kedvéért csinálta, csak hogy ott legyen a hírekben.

Más az, hogy egyeztetnek előre a behívottakkal, és más, hogy az előtérben találkoznak egymással.
Biztos, hogy Kárásznak van igaza, mert Baranyi nem repülhetett be az ablakon keresztül, bármennyire is egy gonosz banya.
Az előtérben vagy a sminkszobában kellett, hogy találkozzanak.

Tévedsz! Kárász a felmondási idejét tölti. Közösmegegyezéssel távozik a TV2-től megírta a mandi is okt. 17-én.
Azon kívül nem ő hívja be a beszélgető partnereket, vagyis Baranyit sem.

Láttam a műsort, és mellékes, hogy miért ment be a tévébe. Nevetséges volt a hisztériázása. Egy értelmes ember nem propagandistázik, hanem felveszi a kesztyűt, és nevetséges hisztériázás helyett vitában teszi helyre a neki nem tetsző újságírót. Persze ahhoz kéne némi szellemi kapacitás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés