Az ATV műsorvezetője cáfolja Baranyi Krisztinát: a polgármester már adás előtt tudhatta, ki fogja kérdezni a műsorban

2022. november 11. 6:00
Írta: Nagy Gábor
Kárász Róbert, a csatorna műsorvezetője egy hozzászólásban megemlítette: a ferencvárosi polgármester az ominózus adás előtt találkozott a PestiSrácok.hu újságírójával. Baranyi szerint Kárász hazudik.

Kedd este az ATV Egyenes beszéd c., csütörtökön pedig a KeljFelJancsi című műsorában vitázott Baranyi Krisztina (Ferencváros balliberális polgármestere) és Fürjes Balázs (miniszterhelyettes, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára).

A beszélgetések apropóját az ATV múlt pénteki Szigorlat c. műsora adta, ebben a balliberális városvezető nem volt hajlandó Szalai Szilárd (PestiSrácok.hu) vendégújságíró kérdéseire reagálni.

Baranyi azzal érvelt, „propagandamédiának, ócska fizetett propagandistáknak” soha nem nyilatkozik; s csodálja, hogy „ez a televízió egyáltalán beenged ide ilyen embereket, akiknek az újságíráshoz, a szakmához nulla közük van, folyamatosan, mindenféle gátlás nélkül hazudoznak és csúsztatnak”.

Fürjes viszont azt emelte ki mind a két vitában – a szólás- és a véleményszabadság védelmét szem előtt tartva –, hogy a politikusok, szükségszerűen szubjektív és önkényes véleményük alapján sem hivatottak megítélni: „ki az újságíró, és ki nem”.

Baranyi találkozhatott Szalaival

A most csütörtöki KeljFelJancsiban már szóba kerültek a műsor pontos körülményei, vagyis az, hol és mikor tudta meg Baranyi, hogy a vendégújságíró a Pesti Srácok munkatársa lesz. Fürjes érdeklődésére elmondta, a műsor előtt sem tudta, hogy a PS is kérdezni fog tőle.

Csakhogy a Szigorlat egyik műsorvezetője, Kárász Róbert egy Facebook-kommentben azt írta: „Tekintettel arra, hogy többek közt én voltam a stúdióban, elmondhatom,

hogy a polgármester asszony találkozott az élő adás előtt Szalai Szilárddal.

Simán mondhatta volna, hogy ebben a beszélgetésben nem vesz részt.”

 

Forrás: Facebook

 

Tehát Kárász lényegében cáfolja Baranyi csütörtöki kijelentését. De az ATV vezérigazgatója, Németh S. Szilárd is arról beszélt egy hétfői interjújában, ha eddig bárki jelezte, hogy nem hajlandó valakivel egy stúdióban lenni, az ATV ezt figyelembe vette, ez a lehetőség ebben az esetben is adott volt – amire egyébiránt a műsorvezető is utalt. 

Frissítés, 15:51: 

A 24.hu kérdésére válaszolva Baranyi Krisztina az üggyel kapcsolatban nyilatkozva kifejtette; Kárász Róbert hazudik, az ATV műsorvezetője pontosan úgy csúsztat és torzít, mint a szennymédia propagandistái. Egyszerűen nem igaz, amit mond. Mélységesen felháborít Kárásznak ez a hazugsága”. A polgármester azt állítja, hogy a műsor előtt nem találkozott a Pesti Srácok munkatársával. 

Az ATV a portál kérdésére úgy válaszolt: Kárász Róbert az ATV engedélye nélkül kommentált a Facebookon, és mivel a leírtak nem tükrözték a valóságot, a csatorna arra kérte, hogy törölje a megjegyzését – írta a csatorna a 24.hu-nak.

Az ATV vezérigazgatója, Németh S. Szilárd egy hétfőn megjelent interjúban egyébként még azt állította, hogy Baranyinak is meglett volna a lehetősége, hogy jelezze, nem kíván a Pesti Srácok újságírójával egy műsorban szerepelni. A vezérigazgató így fogalmazott: „ha eddig bárki jelezte, hogy nem hajlandó valakivel egy stúdióban lenni, a kollégák általában figyelembe vették. Ez a lehetőség itt is adott volt.”

Kérdés, ha Baranyi valóban nem találkozott az adás előtt Szalai Szilárddal, és nem is tudott arról, hogy ő fogja kérdezni, akkor miért nyilatkozta azt az ATV vezérigazgatója, hogy adott volt Baranyinak is a lehetőség, hogy jelezze, nem kíván Szalaival egy stúdióban szerepelni.

Nyitókép: Képkivágás

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nehezen tudom elképzelni azt a találkozást Baranyi és a PS között, amelyben te ne Baranyinak adnál igazat, és ne azt mondanád, hogy a PS csúnyán leégett. Nem lehet, hoyg ez azzal függ össze, hogy nem tartozol a PS megcélzott olvasóközönségébe?

Nagyon meglepődtem. :)))

Még több ilyen Baranyi-féle futóbolondot, és akkor kb. örökre marad a Fidesz.

EZEKRE nyilván soha nem fogja a nép lecserélni a Fideszt. Olyan állapotban van a ballib ellenzék - nem kis részben éppen azért, mert ez a legelborultabb "tálib" szélsőségesség lett a domináns! -, hogy még egy kataklizma esetén sem biztos, hogy a DK-stb. váltaná a Fideszt... lehet, hogy a Mi Hazánk jönne.

Ennyi.
(Ugye nem kell részletezni, hogy bármelyik fideszes politikust ugyanezért már keresztre feszítették volna...)

Persze, hogy találkoztak. A váróban a sminkszobában.
Hazudós ez a rókaképű Baranyi, de ezt tudtuk róla eddig is.
Eddigi legnagyobb teljesítménye a szivárványos térdeplőalak volt egy parkban. Kb. egy napig tartott ez is, - hála Istennek és a bátor mihazánkosnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés