Vajon mit ünnepel Apró Antal unokája október 23-án?

2022. október 19. 13:37

Nagy Ervin
Magyar Hírlap
Most itt állunk és szájtátva nézzük, hogy az ünnepel, akinek nagyapja elárulta az 1956-os forradalmat.

„A Demokratikus Koalíció a legszélsőségesebb parlamenti párt; vállalhatatlanabb, mint a Jobbik egykori testtartása, csak éppen egy másik oldalról sérti meg a szalonképesség határát. De ugyanúgy belegázol sokak történelmi érzékenységébe, ugyanúgy veszélyezteti a jogállamiságot és hasonlóan aláássa a társadalmi rendet és a békét. Ugyanúgy magyart magyar ellen fordít, ugyanúgy viszályt szít és ugyanolyan ócska és otromba stílusban szólal meg.

Éppen ezért lett volna fontos, egyfajta közérdek, hogy a baloldal elszigetelje, kiközösítse őket. Ám ezt nem csak hogy elszalasztották, de még ugródeszkát is építettek. Egy évtized alatt elérték, bénultan szemlélték, sokszor asszisztáltak is ahhoz, hogy végül Gyurcsányék lettek a baloldal urai. Borzalmas történelmi baklövés, bűn a demokrácia ellen. De a hiba megbosszulja önmagát: most már a komplett balliberális ellenzék nézheti az árnyékkormány hátát, kulloghat mindenki Dobrev és »élcsapata« után.

Persze, sokan a jobboldalt vádolják azért, hogy Gyurcsány volt, van és úgy tűnik, hogy lesz is. Van benne némi igazság, de a felelősség nagy része a balliberális politikai, gazdasági és kulturális elité. Azoké, akik a 2006-os rendőrterror után kiálltak mellette, akik megvédték Gyurcsány miniszterelnöki székét. Azoké, akik 2009-ben békességben adták át a gyeplőt Bajnainak és megtűrték, majd befogadták maguk közé a bukott miniszterelnököt. Azoké, akik 2011-ben támogatták a pártalapítását, köztük számos áruló, magát egykor konzervatívnak nevező értelmiségi. Azoké, akik bevették 2014-ben az MSZP listájára, holott akkor még önálló listával sem Gyurcsány, sem pedig fanatikus követői nem kerültek volna be a parlamentbe. És persze felelőssége van a szivárványkoalíció minden pártjának, a külön alkut kötő Jobbiknak, a csak szavakban kritikus Momentumnak és az összes többi törpepártnak.

Most itt van Gyurcsány Ferenc, aki belekezdett egy különleges hadműveletbe: letol mindenkit a pályáról, az árnyékkormány segítségével pedig leuralja a baloldalt. És érkezik Dobrev Klára is, aki utcára szólít október 23-án. Pont ő. Pont akkor. Vajon mit ünnepel Apró Antal unokája október 23-án?”

 Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mit ünnepel, mit ünnepel?
A 2006-os lovasrohamot, kardlapozást, könnygránátozást, a Magyar Rádió udvarán a térdepeltetést és a nagypapa 56-os, de egész ténykedését is.
Ilyen nemes dolgokat hogy ne ünnepelnének már meg?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés