Számonkérik Niedermüllert a bulinegyed miatt a lakók

2022. október 19. 7:11
Az Élhető Erzsébetváros Egyesület szerint a választáskor megígért éjféli zárás három év alatt sem történt meg.

Egy erzsébetvárosi civil szervezet szerint a VII. kerületi polgármester nem tartotta be a választási ígéretét, ezért az önkormányzat szerdai képviselő-testületi ülésén szeretnék kikényszeríteni a vendéglátóhelyek éjszakai nyitvatartásáról szóló rendelet módosítását – számolt be cikkében az Index.

Mi, itt élők nem várunk mást, csak hogy a VI., VIII. kerülethez hasonló szabályozás, az éjféli záróra vonatkozzon a mi lakóhelyünkre is.” 

Ez a fő üzenete az Élhető Erzsébetváros Egyesületnek. A helyi civil szervezet önkormányzati képviselője, Garai Dóra ennek érdekében 

ismét benyújtotta az éjféli záróráról szóló előterjesztését Erzsébetváros ónkormányzatának szerdai testületi ülésére.

A nyilvános ülésre invitáló levelükben jelzik, hogy a Covid elmúltával a bulinegyed ismét teljes kapacitással üzemel. Azt is hangsúlyozzák, hogy a választáskor megígért éjféli zárás három év alatt sem történt meg.

„A beígért »kulturális negyed« csak üres szavak voltak, továbbra is kocsmatúráktól, hajnalonta gajdoló ittas emberektől hangos, vizeletszagtól, hányástól, üvegtörmeléktől lakhatatlanok Belső-Erzsébetváros utcái és bérházai. Mi, erzsébetvárosiak, gyerekeink, idős szüleink ezekben a házakban, ezekben az utcákra néző lakásokban élünk. A türelmünk elfogyott: több éve lehetetlen éjjelente aludni, itt élni” – fogalmaznak a levélben.

Kép forrása: Niedermüller Péter Facebook-oldala

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Niedermüller, a bulibáró. Sálomálomáló.

Budapest idegenforgalmát nem arra kell építeni, hogy a bulinegyed Európa negyedosztályú kocsmája legyen. Nem arra kell építeni, hogy a bunkó angol, a bunkó német az olcsó pia, az olcsó kurvák miatt ide jöjjön, mert itt mindent elnéznek nekik. A sok emberi jogi baromkodásból miért hiányzik az ott lakók alapvető joga a nyugalomhoz?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés