Távozik az ATV-től Kárász Róbert

2022. október 17. 15:03
Elsőként a Mandinernek nyilatkozik a népszerű újságíró és a tévé vezérigazgatója, Németh S. Szilárd az okokról.

A Mandiner értesülése szerint Kárász Róbert távozik az ATV-től, ahol – jelenleg még – a hétköznap reggelenként jelentkező ATV Start című műsor egyik riportereként dolgozik. A szigetvári születésű ismert tévés a Magyar Rádió szerkesztő-műsorvezetőjeként kezdte az újságírói pályafutását. Volt a pécsi televízió műsorvezetője, majd a Magyar Televíziónál volt szerkesztő, műsorvezető. Ezt követően Kárász a kereskedelmi tévék felé vette az irányt, megfordult az RTL Klubban, utána 2016 áprilisáig a TV2 Mokka című reggeli műsorát vezette, és 2017 februárjában került az ATV-hez.

Az ATV hálás azokért a sikeres évekért, amit Kárász Róbert a csatornánál töltött

Mint megtudtuk, közös megegyezéssel válnak el Kárász Róbert és az ATV útjai a 2022-es esztendő végén. A felek között megállapodás született arról, hogy a műsorvezetői munka és szerep növekvő kötöttsége, valamint az intenzív alapítványi élet hosszú távon egyre nehezebben egyeztethető össze. A kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködés nem azonnali hatállyal ér véget, Kárász Róbert november végéig képernyőn marad. Az ATV hálás azokért a sikeres évekért, amit Kárász Róbert a csatornánál töltött, mivel a műsorvezetőnek fontos szerepe volt abban, hogy az ATV Start az egyik legnagyobb befolyásoló erővel bíró reggeli műsor lett a televíziós piacon. Utódjáról egyelőre nem született döntés.

„Több mint hat éve dolgozom az ATV Start politikai és közéleti műsorában és tízéves alapítványi munka áll a hátam mögött” – mondta a Mandinernek Kárász Róbert. „Számomra a fogyatékkal élők ügye és foglalkoztatása a legfontosabb. A Premier Kultcafé egy olyan kávézó, amely európai modell értékű es ahol évek óta közel 30 fogyatékossággal élő embernek tudtunk munkát adni, jelenleg pedig tizenkét megváltozott munkaképességű személy dolgozik a

Fogadj Örökbe Egy Macit alapítvány

alkalmazásában. Most már sem fizikailag, sem érzelmileg nem tudok ettől a munkától eltekinteni, így az ehhez kapcsolódó  feladatokat sem szerettem volna háttérbe szorítani, jelentsen ez társadalmi vagy kormányzati egyeztetést, együttműködést” – fogalmazott a lapunknak a népszerű tévés.

„A csatorna álláspontja a saját szemszögéből nézve természetesen  más. A két munkakörrel együtt járó feladatok nézetbeli különbséget okoztak, amelyeket nem tudtunk  feloldani. Ugyanakkor úgy álltunk fel a tárgyalóasztaltól, hogy mindenki tiszteletben tartja a másik munkáját és elvárásait. A tervek szerint a következő másfél hónapban a csatorna alkalmazásában maradok. Hogy aztán hogyan tovább, merre visz az utam, az egyelőre még nagy kérdés. Egy valami biztos: a fogyatékkal élők ügye és a kávézónk működése örök szívügyem” – jelentette ki Kárász Róbert.

Nincsenek pikáns részletek

Az ATV vezérigazgatója azt mondta, „akik pikáns részleteket akarnak hallani, azoknak csalódást kell okozzunk. Nem volt tányérdobálás, nem volt ajtócsapkodás és senkit se vezettünk ki biztonsági őrrel az épületből. Csupán arról van szó, hogy a hosszú távú jövőt – megadva egymásnak a tiszteletet – máshogy képzeltük el” – árulta el Németh S. Szilárd.

 

 

 

 

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés