Hajrá pedagógusok!

2022. október 6. 9:47

Skrabski Fruzsina
Facebook
Remélem célt ér a tiltakozás. Ha nem is célt, legalább egy folyamat elindul.

„Tegnap én is kimentem volna tüntetni, időhiány miatt nem mentem. A tegnapi nap sokmindent megmutatott:

  1. A tanárok helyzete össznemzeti ügy. Meg kell oldani, mert régóta halasztódik, de most az infláció, árnövekedések miatt még égetőbb a kereset. Az oktatás komplex probléma, a képzéstől, a tankönyveken át, a diákok lelkéig, ezer ágaboga van és mindegyiket helyre kéne tenni.
  2. Kiderült, hogy egy szuper demokráciában élünk, ahol nyugodtan lehet tüntetni (nem úgy, mint 16 éve, amikor ugyanekkora, ártatlan gyerekeket vertek agyon
  3. Kiderült, ha van ügy, akkor sokan meg tudnak mozdulni és tudtommal sokan kimentek, akik egyébként a Fideszre szavaznak, de a tanárok ügyét ők is fontosnak tartják.
  4. Van szolidaritás. Ráadásul a szülők-diákok-tanárok szolidárisak egymással, az iskolaundort is legyőzve!
  5. Hajrá pedagógusok! Remélem célt ér a tiltakozás. Ha nem is célt, legalább egy folyamat elindul.”

Nyitókép: Facebook 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 118 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Barátom, a nyelvtan tanárod azért nem érdemelne fizetésemelést!

Ha már kiváló oktatási rendszerről beszélünk, hol voltak a szakszervezetek akkor, amikor a jogvédők a tanítást lehetetlenné tevő renitens diákok, és tanárokat fenyegető szüleik mellé álltak? Még díjazták is őket 100 millióval. Miért lenne vonzó a tanári pálya, amikor a diáknak több joga van mint a tanárnak, amikor a szegregáció, mint megfellebezhetetlen fogalom mindent felülír? Miközben magvalósul azzal, hogy a normális szülő viszi el a gyerekét egy távolabbi iskolába. Az oktatásban nincs egyenjogúság, ott a tanárnak van szava, megkövetelheti a rendet, fegyelmet.

Hát, nekem valahogy taszító volt a viháncoló és kiáltozó gyerekek vonulása. Egy gyereket, ha sikeresnek szeretnénk nevelni, az ora et labora szellemében kéne nevelni, belefér ebbe sok minden, de a kormányváltásért tüntetés NEM.

EZT nem kellett volna. Ráadásul a Palya 400.000.- nettója, lehet mégsem annyi a mennyi?

A pedagógusokkal való egyeztetéseket végig kíséri, h. az érdekképviseletük kormányváltásban érdekelt.

Változtatna a lényegen, ha azok, akik ezt a pályát választják, úgy mehetnének tanítani, hogy nem kerülnek kiszolgáltatott helyzetbe. Akik azért kardoskodnak, hogy a tanár saját belátása szerint taníthasson, azok miért nem követelik meg azt is, hogy a tanár az iskolában saját belátása szerint tarthasson rendet?

Ha a kormányzat ilyen rendpárti törvény hozna, akkor felüvöltene a diktatúrázó kórus. A Gyöngyöspatának megítélt 100 millió forint a tanárok arcul köpése, megalázása volt. Ez minimum egyenrangú a bérköveteléssel, de inkább több annál.

Az egyik pénzéért lázadó tanár 400 ezer forintos fizetését hagyta ott.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés