Így bánnak el a migránsokkal a török partiőrök (videó)

2022. október 6. 17:30
Durva jelenetek: kisgyerek a magasban, botütések, ellökött csónak – videót publikáltak a görögök szomszédjukról.

Brutális videót mutatott be szerdán Notisz Mitarakisz görög migráció- és menekültügyi miniszter, amelyen a török parti őrség látható, amint erőszakosan a görög szigetek irányába tol át egy csónakot, amely migránsokkal van tele – olvasható egy görögországi portálon.

A felvételről a miniszter azt mondta, azt az egyik érintett migráns készítette, akit végül a görög parti őrség mentett ki társaival együtt az Égei-tengerről. A videón látható, hogy

a migránsokkal teli csónakban utazók felé kötelekkel, botokkal csapkodnak a török partiőrök, akik el is tolják a csónakot maguktól.

A felvétel egy pontján a migráns a csónak fenekét mutatja, amelybe szivárog a víz. (a videót itt lehet megnézni)

Micarakisz szerint mindez azt mutatja, hogy Törökország nem tartja tiszteletben a nemzetközi jogot és az EU és Ankara közötti 2016-os egyezményt, amely szerint Törökországnak mindent meg kellene tennie azért, hogy visszatartsa a Törökország és Görögország közötti migránsáramlást, a miniszter úgy véli, „ez egy újabb bizonyítéka annak, ahogy a migrációs hullámokat eszközként használja fel Törökország”, és kritizálta a törökök bánásmódját a migránsokkal szemben.

Mindez abban a kontextusban is érdekes, hogy korábban éppen a török elnök, Recep Tayyip Erdogan vádolta meg a görögöket az ENSZ színe előtt azzal, hogy

Görögország „emberiesség elleni bűnöket követ el” a migránsokkal és menekültekkel szemben,

akik próbálnak átkelni az Égei-tengeren.

Eközben a gyermekek parti őrség felé nyújtása is kérdéseket vet fel.

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nálunk meg így bánnak el az illegális migránsokat feltartoztató ásotthalmi mezőőrökkeL Eszem megáll, a lebegő picsa bírónő még őket ítélte pénzbüntetésre!
Miközben a rendőrök a betelefonáló mezőőröknek unottan mondják nincs emberük kimenni a rekettyésbe az embercsempészért meg a tucatnyi illegális migránsért...
Ez nagyon nincsen rendben, és az embernek leesik végre, hogy lehet az, hogy a röszkei határnál mindig ötezer migráns táborozik, meg hogy Burgenlandban idén eddig ötvenezer illegális migránst találtak a sógorok.
https://www.youtube.com/watch?..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés