Kétszázezer forint fölé ment az albérletek átlagos ára Budapesten

2022. október 5. 11:25
Az albérletárak augusztushoz képest átlagosan 4,5 százalékkal nőttek.

A fővárosban az albérletek keresleti és a kínálati díjai között 26 százalékra nyílt az árolló szeptemberben – közölte a Rentingo.com kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint

az albérletárak augusztushoz képest átlagosan 4,5 százalékkal nőttek, így szeptemberben a bérbeadók már átlagosan 201 ezer forintot kértek kiadó ingatlanjukért.

A bérbeadók a kétszámjegyű inflációhoz és az állampapírhozamokhoz igazították az árakat.    

Ugyanakkor a bérlők egyre jobban megérzik az emelkedő rezsiköltségeket és élelmiszerárakat, nem képesek kigazdálkodni a bérletidíj-drágulást, ezért csupán 1,7 százalékkal többért, csaknem 160 ezer forintért próbáltak lakást találni. A közösségi albérletkereső platform arra is rámutatott, hogy a szakadék növekedésével a koronavírus-járvány időszakához hasonlóan ismét kezdődik a harc a fizetőképes bérlőkért: az interaktív platformon egyre több bérbeadó kezdeményez aktívan kapcsolatfelvételt a kiadó lakást keresőkkel.    

A Rentingo.com bérbeadási platform és közösségi oldal, amely összeköti a bérbeadókat, a bérlőket és a szobatárskeresőket. Célja, hogy átláthatóvá tegye a lakáskiadás folyamatát a hirdetés megfogalmazásától a bérbeadó és bérlő bemutatkozásán és beazonosíthatóságán keresztül a bérleti szerződés megkötéséig.

(MTI)

Fotó: MTVA/Oláh Tibor

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés