Nem is a Fidesz munkája, hogy a társadalom lényegében lemondott az oktatásról

2022. október 4. 11:11

Tibi atya
Facebook
A progresszívok régóta úgy gondolják, hogy az iskola dolga nem az oktatás, hanem egyfajta komfortos élmény berendezése a gyerek köré.

„Nem gondolom, hogy különösebb felháborodást okoznának Kövér visszataszító mondatai a pedagógus bér/teljesítmény összefüggésről. A pedagógusok tiltakozása eddig vérszegény, a társadalom pedig nem tegnap fogadta el a társadalmi szerződést, miszerint oktatás nincs, helyette fürdőszobafelújítás meg inflációkövető nyugdíj van.

Meggyőződésem, hogy még csak nem is a Fidesz munkája, hogy a társadalom lényegében lemondott az oktatásról: a progresszívok régóta úgy gondolják, hogy az iskola dolga nem az oktatás, hanem egyfajta komfortos élmény berendezése a gyerek köré, amiben az elvárások és az értékelés csakis a gyerek narcisztikus egyensúlyához igazodhatnak, a világ van érte. Az illiberálisok még ennyit sem gondolnak: szerintük bőven elég érv az oktatás ellen, hogy villanyszereléssel többet lehet keresni.

A Fidesz társadalmi szerződése a választásokig így szólt: nincs minőségi állami szolgáltatás, cserébe fusizhatsz (KATA), a gyerekedet pedig addig megőrizzük egy felnőtt felügyelettel ellátott fűtött helyen.”

Nyitóképen egy korábbi pedagógussztrájk. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 122 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"a progresszívok régóta úgy gondolják, hogy az iskola dolga nem az oktatás, hanem egyfajta komfortos élmény berendezése a gyerek köré, amiben az elvárások és az értékelés csakis a gyerek narcisztikus egyensúlyához igazodhatnak, a világ van érte."

Nemcsak úgy gondolják, hanem ehhez jogi keretet is gyártottak, ezt az értékrendet
elfogadtatták az első lustagenerációval (ők most a szülők) lehetetlenné téve azok munkáját,
akik hatékonyan ötvözik az oktatás és a nevelés eszközrendszerét.

A gagyisodó értékrend szánalmasan próbál felelőst találni, hogy ő maga miért is oly gagyi.
Az igazság az, hogy az egész középgeneráció a felelős, amely hagyta, hogy a kommunista
csőcselék vélemény- és jogformáló törekvése érvényesüljön, miközben ugyanez a csőcselék
saját gyermekeit janicsárképzőben csiszoltatta fényesre. Szívjatok!

De szép hagyományörző világban élsz!
Mifelénk anyukák a facebookon, a gyerekek meg a telefonjukban.

Az orvosoknál megcsinálták a béremelést, tekintet NÉLKÜL a munka nehézségi fokára, teljesítményre. Ez így volt a legegyszerűbb, de ez nem motivál úgy, ahogy kellene.

A pedagógusoknál látni kell a "kimenetet", ami elég kiábrándító, és itt is világosan és tartósan látható, mióta nincs x.

A legnagyobb motiváció a Horthy rendszerben volt, egy pálya csúcsához a belépőt jelentette az orvosi, mérnöki egyetem sikeres elvégzése. Mindenki igyekezett szintet lépni, mert tudta, h. máshogy nem megy.

Igen, van, akinek sokat kell tanulni és van, akinek sokkal kevesebbel is megy, mert egyszer hallja, megjegyzi, megérti. Bőven elég a 16 éves tankötelezettség.

A mi időnkben a gimnáziumban rendszeresen elhangzott, h. nem kötelező ide járni, ha valaki nem teljesített, vagy helytelenül viselkedett.

Szerintem a technikumi képzés szuper volt. A tanárok béremelését meg valamilyen minőség értékelés alapján kéne rendezni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés