Nem is a Fidesz munkája, hogy a társadalom lényegében lemondott az oktatásról

2022. október 04. 11:11

A progresszívok régóta úgy gondolják, hogy az iskola dolga nem az oktatás, hanem egyfajta komfortos élmény berendezése a gyerek köré.

2022. október 04. 11:11
null
Tibi atya
Facebook

„Nem gondolom, hogy különösebb felháborodást okoznának Kövér visszataszító mondatai a pedagógus bér/teljesítmény összefüggésről. A pedagógusok tiltakozása eddig vérszegény, a társadalom pedig nem tegnap fogadta el a társadalmi szerződést, miszerint oktatás nincs, helyette fürdőszobafelújítás meg inflációkövető nyugdíj van.

Meggyőződésem, hogy még csak nem is a Fidesz munkája, hogy a társadalom lényegében lemondott az oktatásról: a progresszívok régóta úgy gondolják, hogy az iskola dolga nem az oktatás, hanem egyfajta komfortos élmény berendezése a gyerek köré, amiben az elvárások és az értékelés csakis a gyerek narcisztikus egyensúlyához igazodhatnak, a világ van érte. Az illiberálisok még ennyit sem gondolnak: szerintük bőven elég érv az oktatás ellen, hogy villanyszereléssel többet lehet keresni.

A Fidesz társadalmi szerződése a választásokig így szólt: nincs minőségi állami szolgáltatás, cserébe fusizhatsz (KATA), a gyerekedet pedig addig megőrizzük egy felnőtt felügyelettel ellátott fűtött helyen.”

Nyitóképen egy korábbi pedagógussztrájk. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasalo
2022. október 05. 09:57
Egyet lehet érteni, de azt is látni kell, hogy a fusztrácio nem törvényes kikerülhetetlen valami, hanem mesterségesen szitott agymenés. Egyes médiumok meg politikusok hatalmas hangerövel terjesztik, és sajnos nagyon sokan be is dölnek ennek a szennynek - nemcsak a tanárok. A fusztráciot a tanárok között pontosan az okozza, hogy a hibbant törvények nemcsak nálunk megfosztották öket a tanári hivatás alapjaitol, amibe beletartozik a fegyelem kikényszeritése az iskolában, és a tanárok tisztelete. Nyilván ezt ki is kellene érdemelni, de ehhez elvették tölük a lehetöségeket. Valamikor a falun a tanár a pap meg a tsz elnök döntött sok mindenben, és a nagyobb városokban is az iskolák képviselöi is mindig ott voltak a kulturális stb. programok döntéshozatalainál. Ma meg azt sem tudjuk ki is tanit a sarki iskolában. Nagyon nagy tévedés azt hinni, hogy ezt a fusztrálságot meg lehet pénzzel fizetni, söt akit meg lehet pénzzel venni, annak semmi keresni valoja nincs az oktatásban. Ezek az emberek talán már életük végéig fusztráltak maradnak, függetlenül attol mennyi fizut kapnak.
annamanna
2022. október 04. 23:06
Mt 23,2. Mondván: Az írástudók és a farizeusok a Mózes székében ülnek: 3. Annakokáért a mit parancsolnak néktek, mindazt megtartsátok és megcselekedjétek; de az ő cselekedeteik szerint ne cselekedjetek. Mert ők mondják, de nem cselekszik. 4. Mert ők nehéz és elhordozhatatlan terheket kötöznek egybe, és az emberek vállaira vetik; de ők az ujjokkal sem akarják azokat illetni. 5. Minden ő dolgaikat pedig csak azért cselekszik, hogy lássák őket az emberek: mert megszélesítik az ő homlokszíjjaikat; és megnagyobbítják az ő köntöseik peremét; 6. És szeretik a lakomákon a főhelyet, és a gyülekezetekben az elölűlést. 7. És a piaczokon való köszöntéseket, és hogy az emberek így hívják őket: Mester, Mester! 8. Ti pedig ne hivassátok magatokat Mesternek, mert egy a ti Mesteretek, a Krisztus; ti pedig mindnyájan testvérek vagytok. 9. Atyátoknak se hívjatok senkit e földön; mert egy a ti Atyátok, a ki a mennyben van. 10. Doktoroknak se hivassátok magatokat, mert egy a ti Doktorotok, a Krisztus. 11. Hanem a ki a nagyobb közöttetek, legyen a ti szolgátok. 12. Mert a ki magát felmagasztalja, megaláztatik; és a ki magát megalázza, felmagasztaltatik. 13. De jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok, mert a mennyeknek országát bezárjátok az emberek előtt; mivelhogy ti nem mentek be, a kik be akarnának menni, azokat sem bocsátjátok be. 14. Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok, mert felemésztitek az özvegyek házát, és színből hosszan imádkoztok; ezért annál súlyosabb lesz a ti büntetéstek. 15. Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! mert megkerülitek a tengert és a földet, hogy egy pogányt zsidóvá tegyetek; és ha azzá lett, a gyehenna fiává teszitek őt, kétszerte inkább magatoknál.
Chardonnay99
2022. október 04. 19:15
Ne legyen házi feladat, ne terheljük lexikális tudással, stb. De legyen drag-queen és liberális oktatás, egy kis orbánozással megspékelve, oktatás a PDSZ szerint. Nem ők voltak véletlenül, akik 2014-ben összefogtak az Együtt-tel?
palicsi
2022. október 04. 16:27
"a progresszívok régóta úgy gondolják, hogy az iskola dolga nem az oktatás, hanem egyfajta komfortos élmény berendezése a gyerek köré, amiben az elvárások és az értékelés csakis a gyerek narcisztikus egyensúlyához igazodhatnak, a világ van érte" Igen, a bezzeg Finnország, (hány feltalálót adtak a világnak?) meg Hollandia, ahol nincs lógás az iskolából (mert számonkérés sincs, hogy ne stresszlejék a gyereket), a szülő meg, annak örül, hogy hülye marad a gyereke!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik