Márki-Zay bejelentette: 2010 óta ő kapta a legtöbb szavazatot ellenzéki kormányfőjelöltként

2022. október 03. 18:23

Épp csak annyit felejtett el megemlíteni, hogy míg ő összellenzéki listavezető volt, a többiek nem.

2022. október 03. 18:23
null

Közösségi oldalán jelentkezett hétfőn egy bejegyzéssel Márki-Zay Péter, amelyben „az ellenzék megtisztulásának” további folytatása mellett érvelt, ezt pedig azzal akarta alátámasztani, hogy 

2010 óta most kapta a legtöbb szavazatot az ellenzéki miniszterelnök-jelölt és a közös lista. Közel kétmillió ember gondolta úgy, hogy van alternatívája Orbán Viktornak”.

A bejegyzéshez pedig mellékelt egy ábrát is, amin Mesterházy Attila 2010-es és 2014-es, valamint Vona Gábor 2018-as eredményéhez hasonlítja a saját maga által elért eredményt: 

Nem úgy van az

A dolog szépséghibája, hogy Márki-Zay elegánsan elfelejtette megemlíteni bejegyzésében, hogy míg ő az ellenzék összpárti kormányfőjelöltje volt, addig Mesterházy Attila és Vona Gábor nem. 

Ezt többek között jelezte neki Hont András is, aki szerint Márki-Zay összevetését „akár Jakab Péter is hamisíthatta volna”, de több kommentelő is jelezte, hogy Márki-Zay erőteljesen csúsztat:

Én is erre a listára szavaztam, de nem Ön miatt. Sőt úgy szavaztam erre a listára, hogy az Ön nevét letakartam”

– írta egyikőjük. 

Nah! Ne legyen már propaganda gyáros! Egyik előd mögött sem volt összefogás, mondom ezt volt szavazójaként... ”

– húzta alá egy újabb kommentelő. 

„Ez így egy nagy kamu hazugság! Mesterházy mindkétszer CSAK AZ MSZP miniszterelnök jelöltje volt! A Jobbik, Vona Gáborral úgyszintén, csak a Jobbikot vezette! MZP-re úgy szavaztak ennyien, hogy más párt nem állított miniszterelnök jelöltet, és nem szavazták rá elegen, sőt…” – hangzott egy másik hozzászólás.

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila

Kapcsolódó cikkek

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
huda
2022. október 04. 04:50
"ő kapta a legtöbb szavazatot ellenzéki kormányfőjelöltként" Az már biztos ,nem hiába küldtek annyi Biden dollárt ,valamire fel kellett hasznáni Szavazz Makira, kapsz egy dollárt !!!
Akitlosz
2022. október 03. 23:22
Nem létezik ilyen jogi kategória Magyarországon, hogy kormányfőjelölt. A magyar állampolgárok nem választhatnak kormányfőt. A kormányfőt az országgyűlés nevezi ki, teljes mértékben a saját tetszése szerint, semmi nem köti a választói akarathoz. A politikai pártok kormányfőjelölt játéka csak politikai handabandázás, szemfényvesztés, bármiféle jogi alap és kötelezettség nélkül.
Tidal_wave
2022. október 03. 23:09
Ez az ellenzéki matek. Jakab is azzal jött, hogy a Jobbik félmillió szavazatot kapott, amikor is összeadta, hogy a közös jelöltként induló jobbikos jelöltekre hány egyéni szavazat jutott...
aldasban es hitben elve
2022. október 03. 21:54
Ócska strici. Az ilyennek régen meg kellett volna döglenie.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik