Német lap: Orbán Viktor az illegális migrációval szembeni bástyaként állítja be Magyarországot

2022. október 2. 16:40
„Magyarország a kerítésben bízik, de az túl nagy akadályt nem képez” – állítja a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Amikor a politika a balkáni migránsutat emlegeti, igazából csak igyekszik elterelni a figyelmet arról, hogy igen sok menekült Magyarországon, illetve Ausztrián át jut be az Európai Unióba – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung szerzője, hozzátéve: rengetegen érkeznek illegálisan és az is a 7 évvel ezelőtt válságra emlékeztet, hogy az érintett országok dominószerűen állítják vissza az ellenőrzést a közös határon. Legutóbb a csehek és az osztrákok döntöttek a Szlovákiából érkező forgalom folyamatos átvizsgálásáról.

Magyarország a kerítésben bízik, de az túl nagy akadályt nem képez”

– írja a FAZ cikke.

A lap szerint ez abból derül ki, hogy Ausztriában az idén eddig 56 ezren nyújtottak be menedékkérelmet, 200 százalékkal többen, mint egy évvel korábban. (A számban az ukrán menekültek nincsenek benne.) És ezek csak azok, akik jelentkeztek a hatóságoknál, de nekik is nagyjából csak a felük marad, a többiek tovább mennek nyugatabbra.

Noha Magyarország régóta tranzitországnak számít, Orbán Viktor még mindig az illegális migrációval szembeni bástyaként állítja be”.

A cikk azt írja: helyzetet nem oldja meg az sem, hogy a jelentések szerint a déli határon igencsak kíméletlenül fordítják vissza az elfogott határsértőket. A kormányfő a minap „nagy csinnadrattával új határrendészeket avatott, ám ettől még tény, hogy ez évben idáig 160 ezer behatolót tartóztattak fel (a tavalyi év ugyanezen időszakában csupán 60 ezret)”.

„Viszont Ausztriában, a burgenlandi határ mentén naponta akár 3 ezer illegális migráns is rendőrkézre kerül. Egyikük sem ejtőernyővel jutott oda” – olvasható a FAZ hasábjain.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A címben az van, hogy: illegális migráció.
Innentől mondhat bármit,hiteltelen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés