Már az MSZP-ben sem támogatják teljes mellszélességgel Karácsony Gergelyt

2022. október 02. 09:58

Fogy a levegő Budapest főpolgármestere körül.

2022. október 02. 09:58
null

Már az MSZP sem ragaszkodik „foggal-körömmel” Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltségéhez. A párt kész önálló jelöltet állítani, akár lesz előválasztás, akár nem – ez derült ki a Magyar Nemzetnek nyilatkozó szocialista vezetők nyilatkozataiból.

A jelek szerint Karácsony 2024-ben fizethet meg azért, hogy korábban az őt támogató pártok megkérdezése nélkül lépett vissza a miniszterelnök-jelölti előválasztás két fordulója között Márki-Zay Péter javára – hívta fel a figyelmet a lap.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Gyurcsány Ferenc a Partizán című műsorban jelezte a héten, hogy

amely előtt már nem akarnak újabb előválasztást tartani. 

MSZP: Van jobb, alkalmasabb jelölt Budapest jelenlegi első emberénél

Ezt követően beindult a baloldali térfélen a helyezkedés.

„Nem zárkózunk el Karácsony Gergely támogatásától, de nem is vesszük azt automatikusnak” – erről már az MSZP elnökségi tagjai nyilatkoztak a Magyar Nemzetnek. 

Az ellenzéki politikusok utaltak arra is, hogy még bíznak abban, hogy a DK elnökének akaratával szemben mégis lehet előválasztás. 

„Amennyiben lesz előválasztás, úgy saját jelöltet állítanak, ettől függetlenül bárki is lenne a procedúra győztese, azt támogatnák a választáson” – magyarázták az MSZP soraiban.

Úgy vélik, egy ilyen forgatókönyv esetén van a legnagyobb esélye Karácsonynak, hogy ismét a baloldal közös főpolgármester-jelöltje legyen. Ugyanakkor, ha mégis tárgyalásokra kerülne sor, az MSZP megpróbálná meggyőzni a többi baloldali pártot, hogy 

Arról, hogy ki lenne ez a személy, a szocialisták egyelőre nem akartak nyilatkozni. Annyit azonban jeleztek, hogy Karácsony Gergely korábbi visszalépése Márki-Zay Péter javára és még „pár furcsa húzása” sok kellemetlenséget okozott a szocialistáknak – írta a lap.

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Kapcsolódó cikkek

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13
2022. október 04. 05:17
Gyurcsánnyal az élen a kamubaljobbcivilek siserahadának az Orbán buktatására csodafegyvernek szánt előválasztási bohózata csütörtököt mondván, rajtavesztettek. Eleitől fogva még a Napnál is világosabb volt, hogy vakon bízva Dobrev győzelmében, Karácsonyt és Márki-Zayt éppen az alkalmatlanságuk miatt húzták be az ócska szerepjátékba, akik esélytelenül eleve kiváló bűnbakoknak valók csak, egy ne adj' bukásért a balhé elvitelére. Az eddig árnyékban húzódozó Gyurcsány-Dobrevék csapot-papot hátrahagyva, új vizeken járnak, jót röhögve a volt segéderőiken.
Mandolini
2022. október 03. 10:54
Ki az a barom, aki támogatná ezt az idióta agyhalottat?
tetx
2022. október 02. 15:22
Hát majd a fél százalékos pártja megnyeri neki! Ja nem... Viszont várhatóan Horváth Csacsi szintén ugródeszkának használná Zuglót.
olajfa1
2022. október 02. 14:56
Pedig a sárga villamos elöl sem lépett vissza!... no és az angol tudása!... hát' az frenetikus! mint a politikai tevékenysége!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik