Novemberben nemcsak az infláció kipótlására számíthatnak az idősek, hanem nyugdíjprémium is érkezhet

2022. szeptember 29. 14:13
Erről a Kormányinfón beszélt Gulyás Gergely.

Felmerült kérdésként a csütörtöki Kormányinfón, hogy mit tesz a kormány az MVM számlabefizetésének határidejének módosításával és a nyugdíjasok helyzetével, akik később jutnak a nyugdíjhoz, mint a számlabefizetés határideje. Gulyás Gergely ennek kapcsán azt mondta: az MVM állami tulajdonú cég, vagyis van befolyása az államnak, ezért mindenkit megnyugtatott, hogy mindenféle következmény és késedelmi kamat nélkül elég ha 15-éig fizetnek. Gulyás elmondása szerint a következő hónapban visszatérnek a régi gyakorlathoz, a régi fizetési határidőhöz.

Novemberben nemcsak az infláció kipótlására számíthatnak az idősek, hanem nyugdíjprémium is érkezhet. Jogszabály szerint ezt akkor kell fizetni, ha az éves GDP-növekedés 3,5 százalék felett lesz.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ebben a nehéz helyzetben mindenkitől, így a nyugdíjasok esetében is a visszafogottság legyen a mérvadó. Az aktívakra, a családosokra kell elsősorban figyelni.

+1 kérdés:mit szól ön ahhoz, hogy az forint, amiről álmodik a a NER, a dollár, az euro, a rubel, a hrivnya, a lej és a jüan segglyukában van?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés