Orbán Viktor tényleg hihetetlen teljesítményekre képes

2022. szeptember 28. 13:13

Lendvai Ildikó
Hírklikk
Még egy órányit se beszélt a parlamentben, és erre azonnal újra megzuhant a forint!

„Egy euro ismét 410 forint felett, egy dollár 424 forint. Egy óra alatt kb. 4 forintos romlás. Ezt csinálja valaki utána!

Utoljára ilyesmi Kósa Lajosnak sikerült, még 2010-ben.

A miniszterelnök nem tűrhette, hogy egy közönséges képviselő, pláne egy Kósa lepipálja. A piacok készségesen megtámogatták forintrontó ambícióit – hiába, azok is a tenyeréből esznek. Úgy érezték, a beszéd nem az EU-val való megegyezések irányába mutat. Nem is.

Pedig ha a most benyújtott törvényjavaslatok segítségével valahogy meg is kapjuk a hét éves uniós költségvetés forrásainak nagyobb részét, (úgy legyen!), még függőben van a járvány utáni helyreállítást szolgáló alap sokszáz milliárdjáról való megállapodás. Ahol az idő is sürget – ha év végéig nem jön össze, végképp lemondhatunk a nagyjáról.

Nekem mégis nagyon tetszett a beszéd. Főleg az, hogy miután a kormányfő hosszan kifejtette, minden bajunk a szankciókból származik, válaszában az ellenzéki reakciókra bevallotta: a gázra és az atomenergiára nincs semmiféle szankció Európában, mi néhány más országgal együtt pedig az olajembargó alól is felmentést kaptunk.

Akkor hogy is van ez minden bajunkkal?”

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tegnap megnéztem a diagramot, egy 2,5 Ft-os mozgás látszik rajta, ami 0,5%. Viszont a baller mocskok annyit beszélnek róla, hogy lasssan ez tényleg beindíthatja az általuk kívánatosnak tartott hatást.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés