Nemzetközi elfogatóparancsot adhatnak ki KGBéla ellen

2022. szeptember 28. 20:05
A harmadfokon eljáró Kúria öt év letöltendő fegyházbüntetéssel sújtotta távollétében az egykori képviselőt.

A Jobbik volt EP-képviselőjét jogerősen elítélték kémkedésért, a politikus a harmadfokú ítélet szerint öt év fegyházbüntetést kell letöltenie. Bár Kovács megígérte, hazajön Moszkvából az ítéletre, nem vett részt a tárgyaláson. Az ATV megjegyzi, a bírói gyakorlat szerint ilyen súlyú bűncselekmény esetében az ítélethirdetés után már el sem hagyhatta volna a tárgyalótermet, le is tartóztatták volna az egykori politikust.

A csatorna megkereste a Kúriát és az Igazságügyi Minisztériumot is, hogy kezdeményezik-e Kovács Béla kiadatását és nemzetközi elfogatóparancs kiadását, amennyiben a volt jobbikos képviselő nem térne haza. 

„A bírósági ítélet írásba foglalása és jogerőre emelkedése után a hatóságok a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően járnak el. Nemzetközi elfogatóparancs (elfogatóparancs, európai elfogatóparancs) kezdeményezésére a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, kibocsátására a büntetés-végrehajtási bíró jogosult” – írta válaszában az IM.

Kapcsolódó

Öt év fegyházbüntetésre ítélte kémkedés miatt a Kúria a volt jobbikos Kovács Bélát
A harmadfokon eljáró bíróság szerint az egykori EP-képviselő nemcsak előkészületeket tett az Európai Unió intézményei ellen kémkedésre, hanem meg is valósította azt. BŐVEBBEN...

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Soha nem fogják elkapni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés