„Nem alapértelmezett, hogy támogatjuk” – Gyurcsány belengette, hogy kifarolnak Karácsony mögül

2022. szeptember 27. 19:29
Átvette a budapesti DK vezetését másfél évvel az önkormányzati választások előtt Gyurcsány Ferenc, aki azt is kijelentette: „el fogjuk adni az Apró-villát egy éven belül”.

Már az első ötven perc is izgalmas és erős mondatokat hozott a Partizán Gyurcsány-interjújában, de a java csak ezután jött.

Az egész Gulyás Márton felvetésével kezdődött, aki rákérdezett egy értesülésre, miszerint Gyurcsány átvette a budapesti DK elnökségét. Mint kiderült, az értesülés igaz volt,

az eddigi elnök, Trippon Norbert „visszament” Újpestre, ahol polgármesteri ambíciói vannak.

Mivel Gyurcsány fővárosi elnöksége összefüggésbe hozható a 2024-es választásokkal is, Gyurcsányt megkérdezték, hogy a DK támogatni fogja-e Karácsony Gergelyt a két év múlva esedékes önkormányzati választáson.

„Nem alapértemezett, hogy támogatjuk” – jelentette ki Gyurcsány. Arra a kérdésre, hogy ez miért van, Gyurcsány azt mondta, hogy „amit neked mondanék, az neki nem lenne jó. Ha neki nem jó, az nem jó ellenzéknek”.

Később kiderült:

pár hete beszélt erről a témáról Karácsonnyal, fenntartásait neki is elmondta. Leszögezte azonban, hogy nem szabott feltételeket, mert nincs abban a helyzetben.

„Karácsony Gergely egy meglehetősen kicsike pártnak a volt elnöke. Olyan kicsike párté, aminek nem lesz meghatározó többsége a következő fővárosi közgyűlésben. Ezek fontos történetek. Ki határozza meg, és milyen módon és milyen háttérrel, hogy mit akarunk csinálni a fővárossal?” – forgatta tovább a kést a főpolgármesterben Gyurcsány.

A főpolgármester a legmagasabb választott közjogi méltóság. A főpolgármester vezeti a szabadság városát az önkénnyel szemben. A főpolgármester ezt a lehetőséget, hogy egy politikai közösséget megszervezzen az önkény kormányával szemben jól használja-e, vagy sem?” – folytatta Gyurcsány.

A főpolgármesternek az a dolga, hogy felújítsa a Blaha Lujza teret és legyen biciklisáv az Üllői úton, vagy az a dolga, hogy megszervezi a legszabadabb magyar város közösségét az önkénnyel szemben. Ez a dilemma. Én azon azon az állásponton vagyok, hogy ez egy súlyos politikai lehetőség és felelősség”.

Amivel Karácsony Gergely a te megítélésed szerint nem kielégtően élt?” – jött a riporteri kérdés. „Ezt már te mondtad” – válaszolta Gyurcsány.

A beszélgetés utolsó része is tartogatott meglepetéseket. Gyurcsány Ferenc kérdésre válaszolva elmondta, hogy egy éven belül el szándékozák adni az Apró-villát. Állítása szerint nem a támadások miatt, hanem mert hárman maradak ott.

A Klára, a Marci meg én, és Klára ráadásul az idejének a felét Brüsszelben tölti. Hát, ott kóválygunk abban a hatalmas nagy házban, hát mi a csudát csinálunk mi ott?” – indokolta Gyurcsány.

Az idézett rész az alábbi videóban, az 50. perctől látható.

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

Összesen 148 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kicsinálják Gelit 2024-ig.

Vácon, Szegeden, Pálhalmán, Sopronkőhidán biztonságos lakhelyhez juthat.

Geli mögül talán nem ment ki annyira a támogatás, talán igen, de nem ez a lényeg. A DK az ellenzék vezető ereje akar lenni, így mindent visz, amit csak tud.

Minden pozícióra rástartolnak ezerrel, amit csak tudnak, megszereznek, és körmük szakadtáig harcolnak érte. És kíméletlenül ledarálják a többi ellenzéki pártot.

Karácsony tök mindegy, mit csinál. Feri saját embert akar, pláne ilyen fontos posztra.

Egyébként 2024-ig, de főleg 2026-ig még sok idő van, jöhetnek még új balos formációk. Eddig minden ciklusra jutott egy (LMP, Együtt-Párbeszéd, Momentum), ami aztán persze gyorsan elhasználódott.

Na de ki lesz helyette...

Otthagyják az Apró Piroskát.....

Nem veszik át. A fidesz nyerni fog:-)

Ugye nem komolyan írtad?
Még a dk-nak is kamatra adott kölcsönt.

Szerintem senki nem csodálkozik azon, hogy a DK nem fogja támogatni a Gelgelyt.
Gelgely két hete jelentette be, hogy ő nyerni fog 2024-ben:-)
Remélem, tényleg elindul a választáson, a dk is indít egy jelöltet, mi meg jól szórakozunk:-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés