Gyurcsány szerint a mai napig rejtély, hogy mi volt a választók fejében

2022. szeptember 27. 20:58

Hont András
Facebook
Akkor elmondom én, Feri.

„Gyurcsány Ferenc ma a Partizánban kifejtette, hogy azért nem álltak ott a választás éjszakáján Márki-Zay Péter mögött, mert a miniszterelnök-jelölt szenvedett vereséget, nem ők. Valóban Gyurcsány Ferenc sem egyéniben, sem csapatban nem szokott vereséget szenvedni. Nem szenvedett vereséget a 2006-os önkormányzati választáson sem – amikor az egész vesszőfutás kezdődött –, hiszen polgármesterjelöltek meg önkormányzati képviselőjelöltek indultak, nem ő.

A 2009-es EP-választáson – amikor az egész baloldal beleállt a betonba – sem szenvedett vereséget, mivel két hónappal a megmérettetés előtt igen bátran lemondott – így a kormányzásáról ítéletet hirdető 2010-es parlamenti választáson sem szenvedett vereséget.

Nem szenvedett vereséget a 2014-es választáson sem, amikor fölzsarolta magát azzal az MSZP-vel közös listára, mely pártot nem sokkal korábban ő szakított szét, de mint kiderült, ez egy fél szavazóval nem hozott többet a baloldalnak.

2018-ban sem szenvedett vereséget, amikor pártjával éppenhogy bejutott a parlamentbe. Az persze kérdés, hogyha igaz, amit a dékások hangoztatnak, hogy a rendszer bármilyen csalásra képes, és az igazi ellenfele Gyurcsány Ferenc, akkor az 5,4% hogyhogy nem 4,6 lett.

Gyurcsány Ferenc pártja és felesége az előválasztáson sem szenvedett vereséget, hiszen az »önmagában egy félreértés«, és érthetetlen, hogy miként győzött a hódmezővásárhelyi polgármester. Gyurcsány szerint a mai napig rejtély, hogy mi volt a választók fejében.

Akkor elmondom én, Feri. A választók többsége azt akarta elmondani – az ellenzékiek, nem a fideszesek –, hogy húzzatok már el a vérbe. A szerencséd, Feri, az, hogy nemcsak te nem értetted meg, hanem az akkori győztes sem. Így számára is marad az, hogy örök időkig mesélheti, hogy igazából miért nem szenvedett vereséget. Ám abban a – jelentős kisebbségben lévő, de így is többszázezres – körben, ahol politika helyett ennyi is elég, már tényleg te vagy a nyertes.”

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 113 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

S jöjjenek az ellenzéki hozzászólók, az akadémikus elemzések........

Ez is egy tévhit, hogy neki bármilyen politikai tehetsége lenne. De hívei előszeretettel hangoztatják, legalább ennyi maradjon nekik. A politikai tehetséget az eredményesség jelentené, és hol, mikor volt ő eredményes?.
Ő igazából egy pszichopata, aki nem ismer sem Istent, sem embert. Bárkin, bármikor átgázol, semmiért felelősséget nem vállal, ő semmiben nem hibás. Feszültséget gerjeszt, manipulál, de semmire nem képes, semmire. A veszekedésen, perlekedésen, árokásáson, gyűlölködésen kivül.

Így a legjobb, ha Gyurcsány soha nem az aktuális, hanem mindig a következő választásra készül.
Így aztán soha nem veszít ez a poltikai kannibál, vagy mi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés