Gyurcsány: Most van 1 millió szavazónk, azt gondolom, hogy egy, másfél év múlva lesz 1,5 millió

2022. szeptember 27. 18:43
Az exminiszterelnök saját pártjáról szólva kijelentette: a Teréz körúti szobájában minden plexiből vagy üvegből van, minden annyira átlátható. „Chairman vagyok, nem president” – jellemezte párton belüli szerepét Gyurcsány.

Amint arról lapunk is beszámolt, interjút ad a Partizánnak Gyurcsány Ferenc. A beszélgetés második részében szóba került a DK, mint párt, Gyurcsány jövőképe.

Gyurcsány tulajdonképpen megismételte, amit a beszélgetés elején mondott, („nem lehet a Fideszt jobboldali, konzervatív politikával leváltani, újra kell rendezni az ellenzéki térfelet”) amikor kijelentette: „kár lenne tagadni, hogy az, amit mi csinálunk, arról szól, hogy az ellenzéknek van-e egy politikai közepe vagy nincsen. A DK erre tör”.

Gyurcsány egyáltalán nem érzi, hogy ő vagy a pártja akadálya az ellenzék sikerének.

Mi minden választáson egyre jobban szerepeltünk 2010 óta. Ma a DK közjogilag a legnagyobb ellenzéki párt. Annyi támogatónk van, mint a Momentumnak, MSZP-nek és a Jobbiknak együtt” –  sorolta.

Saját pártjáról szólva kijelentette: a Teréz körúti szobájában minden plexiből vagy üvegből van, minden annyira átlátható. Ha esetleg két ember egymás ellen áskálódna a DK-ban, Gyurcsány behívja őket a szobába, majd ő maga kimegy a mosdóba, hogy a másik kettő megbeszélje. Elmondta: ő maga Varjú Lászlón, Sebián-Petrovszki Lászlón, Vadai Ágnesen, Molnár Csabán keresztül irányítja a pártot, másokkal nem is érintkezik.

„Chairman vagyok, nem president, ha a nézők ezt értik” – magyarázta. Hozzátette: „amit mi csinálunk, az nagyon rendben van. Most van 1 millió szavazónk, azt gondolom, hogy egy, másfél év múlva lesz 1,5 millió. Csalódott lennék, ha nem így lenne”.

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

1. 5 milla gyurcsányszavazó még mindig 2/3 a Fidesznek.

Eddig azt mondta, kormányozni fog. Ha 1,5 millió a cél, akkor mégiscsak az ellenzéki szerep a terv?

Áprilisban összesen 2millioan szavaztak az ellenzékre. Ezt szeletelgetik.

Van a fenéket. Jó, ha 10% -on álltok, de inkább alatta.
Már megint csak nő, nő az orrod Pinoccio!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés