Gyurcsány Ferenc a Partizánban: Amit Márki-Zay csinál, az nagyon messze van attól, amit Magyarországról gondolok

2022. szeptember 27. 17:26

„Nem lehet a Fideszt jobboldali, konzervatív politikával leváltani, újra kell rendezni az ellenzéki térfelet” – mondja a volt miniszterelnök a partizán élő adásában.

2022. szeptember 27. 17:26
null

Ritkán látható esemény szemtanúi lehetnek, akik kedden 18 órától a Partizán You Tube-csatornát kapcsolják be. Elfogadta ugyanis Gulyás Mártonék meghívását Gyurcsány Ferenc, aki egyórás időkeretben, élőben állt a riporter rendelkezésére. Mindez azért meglepő, mert az elmúlt két évben a DK közeléből csak Vágó István vállalta a kihívást, a Gyurcsány-párt vezető politikusai - például Dobrev Klára – azonban elutasították Gulyásékat az előválasztási kampány során.

A volt miniszterelnök szereplése azért is pikáns, mert tegnap került ki szintén a Partizánon az a Lendvai Ildikó-interjú, melyben az MSZP veterán politikusa az őszödi beszéd kiszivárgásáról egy kabaréba illő verziót – leszögezte: ez csak a saját verziója – mondott el: eszerint a beszédről két kazetta készült, egy az MSZP-frakciónak, egy pedig a Miniszterelnöki Hivatalnak.

Utóbbi jutott el – a későbbi vizsgálatok szerint – a sajtóhoz.

Ennek ellenére Lendvai szerint nem Gyurcsány szivárogtatta ki a beszédet, hanem a Miniszterelnök Hivatal kazettája elkezdett terjedni „értelmiségi körökben”, és titkos társaságok szerveződtek a beszéd meghallgatására. „Lehetett olyan társasági hallgató is, aki tudatosan juttathatta a Fideszhez. Ez a szokásos MSZP-s slendriánság” – mondta Lendvai.

Azonban nem erről, hanem aktuális kérdésekről szólt a kedd esti Gyurcsány-szereplés.

Gyurcsányt először a választási kudarc okairól kérdezték.

„Nem lehet a Fideszt jobboldali, konzervatív politikával leváltani. Újra kell rendezni az ellenzéki térfelet, erre teszünk kísérletet a napokban” – kezdte Gyurcsány.

Nem hittük el, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester győzhet az előválasztáson – tette hozzá, majd kijelentette: az előválasztás már önmagában egy félreértés volt. „Mert valójában nem az a kérdés, hogy ki kampányol jobban Kalocsán, hanem hogy melyik frakció programját hiszik el a választói tömegek” – indokolt.

Gyurcsány azzal folytatta, hogy egyáltalán nem bánta, hogy Márki-Zay arra kérte, ne szerepeljen nyilvánosan a kampányban. Kiderült: Gyurcsány nem érzi a DK felelősségét az április 3-i buktában,

és nem bánja, hogy nem állt ott Márki-Zay mögött a színpadon az ominózus este.

„Amit Márki-Zay csinál, az nagyon messze van attól, amit Magyarországról gondolok” – indokolta Gyurcsány. Hozzátette: Márki-Zay drámai emberi, kulturális és politikai hibákat vétett, ezt a műfajt pedig nem lehet felkészületlenül csinálni.

„Felelőtlenségek sorozatát követte el, én ebben nem osztozom vele és nem akarom, hogy a DK osztozzon vele” – utalt Márki-Zayra Gyurcsány, aki kérdésre kijelentette: Dobrev Klárának sincs köze a vereséghez, hiszen az októberi második forduló után elismerve a vereségét, hátralépett, majd nem vett részt aktívan a kampányban.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
misi53
2022. szeptember 28. 11:30
Nem a Ferkó a kretén , hanem a választói ! Felfoghatatlan, hogy mégis mit várnak el, ettől beteg állattól!
Bokros Birka
2022. szeptember 28. 11:00
Fegyenc neked ott van Izrael meg az izraeli rendfenntartóid a szem kilövetőkkel együtt, azokról gondoskodj, de ne Magyarországon! Szemét vörösnáci hazaáruló görény!
tapir32
2022. szeptember 28. 10:06
A gátlástalan hazudozás és csalás nem az eszesség megnyilvánulása hanem, szociopátia. Egyúttal a butaság beismerése. Azért kellett a hazudozás mert tisztességes úton semmire sem mentek volna. Nem a másik eszén jár túl a hazug, csaló hanem, a tisztesség határán. „Hazudtunk reggel, éjjel meg este.”
chief Bromden
2022. szeptember 28. 07:49
Jó ez a Marci. Sorban kukázza a tehetségtelen, vagy a fejlődésben megrekedt ellenzéki politikusokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik