Sajtóinformáció: Orbánt Berlinben fogadja a német kancellár októberben

2022. szeptember 26. 16:01
Úgy tudni, várhatóan október 10-én, hétfőn utazik a német fővárosba a magyar miniszterelnök, hogy kétoldalú megbeszéléseket folytasson Olaf Scholz kancellárral.

A Szabad Európa úgy értesült, hogy októberben Berlinbe utazik Orbán Viktor, hogy kétoldalú tárgyalásokat folytasson Olaf Scholz német kancellárral. A lap azt is tudni véli, hogy október 10-én, hétfőn kerül sor az utazásra.

Úgy tudni, a megbeszélésen kiemelten szóba kerül a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésén túl a magyar jogállamiság kérdése, az Ukrajnában zajló háború és a lehetséges további uniós szankciók.

Utóbbival kapcsolatban akár még lehet is esély némi sikerre, hiszen a német kormány meglehetősen mérsékelt álláspontot képviselt eddig akár a szankciók ügyében, akár a fegyverszállításokat illetően. Berlinben mindig vigyáztak arra, hogy olyan büntetőintézkedéseket támogassanak, amelyek nem okoznak komoly gazdasági kárt Németországnak, és mivel Orbán Viktor számára is ez a legfontosabb magyar szempontból, akár közös álláspont is kialakulhat az ügyben – jegyezték meg. 

Nyitókép: Geert Vanden Wijngaert/AFP 

 

 

 

Összesen 109 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Javaslom, hogy baloldali szoftverfejlesztők készítsenek Szigeteld el Orbánt! videójátékot. Orbán minden szintenb s sasrokból indulna, és a baloldali játékosoknak, akik nemzetközi politikusokat mozgatnak, azt kellene megakadályozni, hogy Orbán a pályán levő más politikusokkal találkozzon és elérjen a következő szintre. Mégis nívósabb szórakozás, mintha a farkukat vernék.

nem szégyen az, ha bukása előtt Sholz tanulni akar Orbántól......

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés