Viktorovics

2022. szeptember 26. 7:44

Marnitz István
Népszava
Az évtizedes beszoktatástól ma már szinte észre sem vesszük, hogy egy orosz vamzer vezeti szakadékba az országot.

„Orbán Viktor a Fidesz-frakciót arra kérte, »tegyenek meg mindent«, hogy az év végéig Brüsszel visszavonja az Oroszország elleni szankciókat – »értesült« a Magyar Nemzet. Mennyi, de mennyi politikai kisszerűség, irracionalitás és aljasság sűrűsödött össze ebben az egyetlen, a fülünk mellett talán elsuhanó mondatban. Az évtizedes beszoktatástól ma már szinte észre sem vesszük, hogy egy orosz vamzer vezeti szakadékba az országot.

A kormánypropaganda »magyarázata«, amennyire csak lehet, nyakatekert. Hogy a kereskedelmi korlátozások az EU-nak többet ártottak, mint Oroszországnak. Ez nem igaz. Mértékadó elemzések szerint az orosz gazdaság zuhan a csőd felé. Ennek egyetlen oka, hogy Putyin mondvacsinált okokból megtámadta Ukrajnát és jobb sorsra érdemes szomszédunkat hét hónapja módszeresen löveti, orosz ifjak százezreit is a halálba küldve. A világ etikus fele emiatt engedte el Moszkva kezét. Ettől mindenkinek rosszabb lett. Annak is, aki elfordult. És igen, attól is, hogy Putyin, a rá jellemző, sértődött izmozás jegyében, józan visszalépés helyett inkább érzékeny bosszút állna minden »rosszakaróján«. Legyen az például a gáz- vagy az olajcsap elzárása.

Egy ilyen zsarolási helyzetben kétségkívül felmerülhetnek, sőt, erősödhetnek azok a hangok, hogy engedjünk az erőnek, és akkor minden jobb lesz. De Putyin nem erősebb. Csak erőszakosabb. De a Nyugat erősebb, még ha nyugalma sokakat meg is téveszt. Azt elismerem, hogy egy ilyen helyzet vívódásokkal teli. Igen: a rezsiszámla, a hatalmas áremelkedések, a fizetés, vagy épp a felmondási papír láttán mindenki elgondolkodhat, mi köze neki Ukrajnához. És ezt igenis meg kell oldani. De ebben a helyzetben kifejezett visszataszító, ha a nyugati tömb egy tagja folyamatosan, üveghangon követeli az agresszorral szembeni önfeladást.

Ez nemzetárulás.”

Nyitókép: Kremlin Press Office / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 92 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Népszava újságírója teljes mellszélességgel kiáll azon szankciók mellett, amelyektől már az amerikai pénzügyminiszter is óva intette Európát.
https://makronom.mandiner.hu/c..
Most jön a dilemma, az amerikai kormány is orosz zsoldon van, vagy mégis megengedhetetlenül károsak Európára a szankciók?
Az ilyen dilemmát szokta a baloldali média elhallgatással feloldani...

A Népszava még él?

A Népszava kétségbeesetten ismétli ugyanazt az egyre hiteltelenebbé váló narratívát, remélve, hogy valahogyan igazra hazudhatják magukat. A 2010-es évek elején még azért aggódtak, hogy nem lesz-e baj a Moszkva tér átnevezéséből, és hogy miért veszi vissza Orbán az oroszoktól a Feri által elprédált Mol részvényeket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés