Scholz elmondta, miért nem küldenek tankokat Ukrajnába

2022. szeptember 25. 21:38
A német kancellár szerint nagyon veszélyes a háború, ezért nem küldenek harckocsikat, hiába kérik az ukránok.

Ukrajna az elmúlt hónapokban többször is kérte, hogy küldjenek nekik harckocsikat, ám Németország ezt rendszerint visszautasította, más módon segítenek Kijevnek. Olaf Scholz interjút adott a New York Timesnak, aminek megválaszolta, miért nem szállítják a harckocsikat.

A vezetés nem arról szól, hogy azt kell tenni, amit az emberek kérnek tőled. A vezetés arról szól, hogy megfelelő döntéseket kell hozni, és nagyon erősnek kell lenni. Ez az, amit én csinálok”

– mondta a német kancellár.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter legutóbb kijelentette, Berlin nem tud racionális érvet felhozni amellett, miért nem küldenek ezekből a fegyverekből. 

Scholz az Index szemléje szerint azt mondta erre, közösen dolgoznak a szövetségeseikkel, egyedül nem csinálnak semmit, így reagál erre a háborúra. 

Ukrajnát támogatjuk, de csak úgy, hogy a konfliktus ne eszkalálódjon egy Oroszország és a NATO közti háborúvá, mert az egy katasztrófa lenne”

– közölte a német politikus. 

Az amerikai lap megkérdezte a kancellárt, szeretné-e, ha Ukrajna győzne, mire Scholz azt válaszolta, hogy ebben a háborúban „Oroszország nem győzhet”.

Nyitókép: Kay Nietfeld/AFP

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

csak úgy, hogy a konfliktus ne eszkalálódjon egy Oroszország és a NATO közti háborúvá, mert az egy katasztrófa lenne”
– közölte a német politikus.

Az amerikai lap megkérdezte a kancellárt, szeretné-e, ha Ukrajna győzne, mire Scholz azt válaszolta, hogy ebben a háborúban „Oroszország nem győzhet”.

na akkor ezt magyarazd meg, mert ez onellentmondas. ha az oroszok nem tudnak gyozni, az ugyanis pont hogy eszkalalodast jelent az orosz nato haboru fele.
ennek a haborunak a leggyorsabb es legkivanatosabb lezarasa az ha minel gyorsabban elkenik a kijevi naci junta pofajat.

A németek és a mi érdekeink az ukrán háború vagy mi esetében teljesen egybeesnek. Szívesen állnak be mögénk és tesznek úgy mintha csak Orbán miatt nem küldenik a teljes hadseregüket az ukrán frontra, de valójában úgy kell nekik Ukrajna mint púp a hátukra. Még a puhapöcs Scholznak is előbb-utóbb meg kell találnia a középső ujját.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés