Október 5-én sztrájkolnának a pedagógusok

2022. szeptember 25. 8:17
Az Oktatás Világnapjára hirdettek országos munkabeszüntetést.

„Az első alkalommal 2022. október 5-re – az Oktatás Világnapjára- országos, egységes sztrájkot hirdetünk. Kérjük az óvodákban, iskolákban, kollégiumokban, szakszolgálatokban dolgozókat, hogy ezen a napon ne vegyék fel a munkát” – jelentette be a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.

Hozzátették: a sztrájkot legkésőbb szeptember 28-án szerdán 16 óráig kell bejelenteni az intézményvezetőnek és 29-én 16 óráig le kell adni a sztrájkolók várható létszámát és névsorát.

„Kérjük a közszféra és a versenyszféra szakszervezeteit. szervezzenek szolidaritási sztrájkot, szolidaritási akciókat erre napra, hogy világos legyen: az oktatatás nemzeti ügy Együtt erősebbek vagyunk!” – üzenték.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

 

 

Összesen 137 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És mennyi a fizetése a német tanároknak???

Egy interjú ugrott be. Április harmadikát követően a Spirit FM vendége volt a PDSZ vezetője. A fiatal, de roppant felkészült és szellemes műsorvezető leiskolázta vendégét, s elmagyarázta neki, hogy a PDSZ bolsevik beidegződésű, színtiszta politikai célzatú, s nem szakmai szempontú sztrájkjai csak a Fidesz biztos győzelmét szolgálták. A nő nem értette. Csak egyet tudtam érteni a műsorvezetővel......s az időnkénti sztrájkok, így a tervezett is kizárólag a balliberális pedagógusok házi performanszai. Különösen most, a háborús légkörben, amikor Európa gazdasága a brüsszeli zsoldosok miatt a szakadék szélére került. Amikor tömegek válhatnak munkanélkülivé, ami iránt a sztrájkoló pedagógusok érzéketlenek. Az ő megélhetésük nem forog veszélyben, de sok mérnök, munkás az utcára kerülhet.

Összefüggés??
De amúgy az ugye megvan, hogy már 12 éve I.Viktor a király, tehát az övé a felelősség, hogy mi történik a tanárokkal???

Szegény ifjúság, akiknek ezek a demagógusok a tanáraik!

Az a lényeg, hogy mennyi marad.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés