Morawiecki reagált von der Leyenre: Ez nem jogállamiság, ez diktátum!

2022. szeptember 25. 13:05

„Ha a dolgok nehéz irányba mennek – és most Magyarországról és Lengyelországról beszélek –, megvannak az eszközeink” – mondta korábban az Európai Bizottság elnöke.

2022. szeptember 25. 13:05
null

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök botrányosnak nevezte az Európai Bizottság elnökének, Ursula von der Leyennek azon megjegyzését, miszerint az EU-nak „megvannak az eszközei” ahhoz, hogy egy tagállammal szemben fellépjen, ha a dolgok „nehéz irányba tartanak”.

Emlékezetes, csütörtökön Amerikában az Európai Bizottság elnöke szó szerint ezt mondta: „Ha a dolgok nehéz irányba mennek – és most Magyarországról és Lengyelországról beszélek –, megvannak az eszközeink” – mondta von der Leyen, egyértelműen utalva arra, hogy az Európai Bizottság képes az uniós kormányoknak juttatott pénzösszegeket csökkenteni, ha úgy ítélik meg, hogy azok megsértik a jogállamiságot.

Szavaira már reagált Salvini is, de nem hagyta szó nélkül az elhangzottakat Mateusz Morawiecki sem. 

„Ez az az Európa, amit mi akarunk? Azt, hogy a brüsszeli eurokraták diktálják, milyen legyen a kormány?” – tette fel a kérdést Morawiecki. Ez nem jogállamiság, ez diktátum és a jogállamiság hiánya” – mondta a miniszterelnök a Politico szerint.

Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Marcin Obara

Kapcsolódó cikkek

Összesen 203 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ederzsuzsanna
2022. szeptember 26. 12:23
A volt Szu által uralt országok EU csatlakozásakor voltak szkeptikusok, akik úgy vélték: "ezeknek nem tagállamok kellenek, hanem új gyarmatok!" És lőn...
Pusikas
2022. szeptember 25. 20:03
Ezeknek egy demokrácia létezik, az övék!!! Mindenki más azt csinál amit akar, csak előtte kérdezze meg mit akar!!!!
matykox
2022. szeptember 25. 19:15
"Hulljon le a pel!" - mondotta I. Ferenc Jóska - és mondhatta volna Ursika v.d. Leyen is - ha lenne annyi esze és ismerete. DE NINCS: az EUS semmi más, mint egy leplezetlen diktatúra ma már! Ugyi, a "Császár új ruhája" egy Dájcslandban is ismert mese volt - valamikor...
néhai Ch.Pilot
2022. szeptember 25. 19:10
És a posztkomcsik szinte lubickolnak ebben a von der Leyen-, Verhofstat-, stb. féle fasiszta-kommunista rendszerben. Persze, hiszen pont ugyanolyan, mint az, amiben 1990 előtt korlátlan hatalmunk volt. Legyünk több megértéssel irántuk! :-D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik