Az olasz választások és az európai elit

2022. szeptember 25. 11:57

Kíváncsi lennék, milyen filippikát írna Stefano Bottoni, ha a következő leírás Magyarországra vonatkozóan tényleg igaz lenne.

2022. szeptember 25. 11:57
null
Demeter Szilárd
Demeter Szilárd
Origo

„Ha a Népszava pontosan idézi, akkor az olasz-magyar függetlenobjektív értelmiségi, Stefano Bottoni azt állítja, hogy »Olaszországban nagyon komoly politikai szerepe van a bírói karnak, az ügyészségnek. Márpedig ez a testület, a felső olasz államapparátussal együtt nem jobboldali...«. Ezt vajon honnan tudja? Kétlem, hogy egyenként megvallották volna neki esti borozások során, vagyis a politikai-világnézeti hovatartozás tettenérhető testtartás az olasz hatalmi ágak képviselői részéről. Ettől még végezhetik jól a dolgukat, csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy Bottoni a politikai hovatartozás vállalása miatt Rómában legalábbis nem vonulgat föl-alá aggódó társaival egyetemben, nem követel független bíróságot, ügyészséget, államapparátust, de még sajtót sem, mert azt is mondja Bottoni, hogy »a média fősodra pedig úgy harminc éve a demokraták és a posztkommunisták mellett áll«. Ebben legalább előrébb tartanak magyarországi elvtársainknál, ezek szerint nem hazudják magukat objektívnek és függetlennek, az értékelkötelezett újságírás tehát nem ördögtől való.

De azért csak munkálkodik bennem a kisördög. Kíváncsi lennék, milyen filippikát írna Stefano Bottoni, ha a következő leírás Magyarországra vonatkozóan tényleg igaz lenne: a magyar bírói kar, az ügyészség, a felső magyar államapparátussal együtt jobboldali, ráadásul a média fősodra úgy harminc éve a nemzeti oldal mellett áll.”

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fed74
2022. szeptember 28. 12:58
Előkerültél csicska Demeter? El indulhatsz te is Moszkvába, te négy hónapra született Román korcs!!!!!!!!!
Ekeke
2022. szeptember 26. 10:22
"Az MDF-hez eleve, a kezdetektől fogva különleges gyanakvással és ellenszenvvel viszonyul a sajtó túlnyomó többsége. (...) Kimondom, amit úgyis tud mindenki: a fővárosi újságíró-társadalom meghatározó többsége zsidó származású. Legtöbbjük nem rokonszenvezik azzal a nemzeti érzelmekkel telített politikai értékrenddel és stílussal, amelyik az MDF sajátja". (Debreczeni József: Miniszterelnök, 278. o.) I Antall József 1993-ban azt a Varga Domokos Györgyöt nevezte ki a Nemzeti Tájékoztatási Iroda vezetőjének, aki korábban hatalmas vihart kavart az "uralomra törő, összetartó zsidókról" írott cikkével, melynek a végkövetkeztetése az volt, hogy "politikai, vagyis mások, a többség életét befolyásoló dolgoknál viszont kívánatosnak tartom a számszerű arányok figyelembevételét". (V. Domokos György: Kisebbség és zsarnokság, Népszabadság, 1990. április 29.) Jelzem, ezekből lettek aztán gyurcsányistak...
amca
2022. szeptember 25. 21:08
1 kérdésünk van. Ki ez a fax??
lofejazagyban
2022. szeptember 25. 19:42
Bottoni nagy dérrel-durral elvonult Firenzébe, majd ott sem kellett és hazasomfordált.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik