Felgyújtotta a karját a teniszpályán egy klímaaktivista Federer utolsó meccse előtt (videó)

2022. szeptember 24. 10:20

A tiltakozót a biztonságiak kísérték ki a mérkőzésről.

2022. szeptember 24. 10:20
null

Felgyújtotta a saját karját és a teniszpálya egy részét is egy tiltakozó a Laver-kupa egyik pénteki mérkőzése közben, valamivel azelőtt, hogy Roger Federer utolsónak bejelentett meccsét játszotta volna – számolt be az AP

A portál közlése szerint a fiatal férfi egy „End UK private jets”, magyarul „Tiltsák be a magánrepülőgépeket Nagy-Britanniában!” feliratú pólóban és egy öngyújtóval szaladt be a pályára. Ott feltehetőleg olajjal öntötte le a jobb karját, majd felgyújtotta azt, ezzel egy időben pedig a pálya is lángolni kezdett.

Az aktivista a klímaváltozás elleni harcra akarta felhívni a figyelmet ezzel az akciójával, amely összefüggésbe hozható a kupával egy időben zajló nyolcadik globális klímasztrájkkal.

A tiltakozót a biztonságiak kísérték ki a mérkőzésről, ügyét a rendőrség kezeli – írja az AP.

A klímaaktivista akciójáról készült felvételt alább tekintheti meg:

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Roger Federer szeptember 15-én jelentette be, hogy távozik a profi teniszből. Utolsó mérkőzését Rafael Nadal oldalán játszotta le, Novak Djokovic csapattársaként.

Novak Djokovic csapattársaként.

Nyitókép: Képernyőfotó

Kapcsolódó cikkek

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. szeptember 25. 13:03
Megkapta 27 másodperc hírnevét. Az idő pénz és jelenleg komoly az infáció.
masikhozzaszolo
2022. szeptember 25. 10:33
Ez öngyújtó. Még annyi se, amit a Macskajajban a hallásjavításnál csinál a szereplő, mikor ögyújtóval kiégeti a füléből a szőrt. És az elhaló elernyedés az önmaga túláradó boldogságától van. Megcsináltam! Kíírta magát a Zöldek közül. Melegítette tovább a földet. Olvadnak a jéghegyek és a gleccserek, és a jegesmedvék a végkimerülésig úsznak Marathon felé.
miles1
2022. szeptember 24. 20:29
Nem kellett volna segíteni rajta....
Kaldvi
2022. szeptember 24. 17:32
fejjel lefelé kellett volna a kukába dobni a klímagecit
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik