Feljelenti a Jobbikot a Mi Hazánk

2022. szeptember 22. 12:32
Választás rendje elleni bűncselekmény miatt tesz feljelentést a Mi Hazánk.

Választás rendje elleni bűncselekmény miatt feljelentést tesz a Jobbik és a párt egy korábbi alkalmazottja ellen Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke. Csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a politikus ezt azzal indokolta: tudomására jutott, hogy a 2019-es európai parlamenti választási kampányban a Jobbik egyik alkalmazottjának hangjával, egy nem létező közvélemény-kutató cég nevében hívtak fel tömegesen választókat; azt közölve velük, hogy

két párt, köztük a Mi Hazánk támogatottságát két százalékosra mérték,

így a rájuk adott voks elveszett szavazat. Toroczkai László az esetet az újkori magyar demokrácia egyik legnagyobb botrányaként említette, hozzátéve,

felmerül annak gyanúja is, hogy külföldi titkosszolgálatok is beavatkoztak

– akár bűncselekményeket is elkövetve – a magyar választásokba.    

Varga Judithoz fordulnak

A Mi Hazánk elnöke sajtótájékoztatóján elmondta: egy névtelenséget kérő volt jobbikos alkalmazott leveléből származnak a feljelentésében szereplő adatok; ugyanez a forrás azt közölte vele, hogy 2019 elejétől a Datadat Kft. révén kapott a Jobbik „fontos címlistákat”.    

Toroczkai közölte azt is: Varga Judit igazságügyi miniszterhez és az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz fordul amiatt, mert az ugyanezen forrásból kapott dokumentumok arra mutatnak, hogy a Datadatnak és a Jobbik akkori pártigazgatójának is köze lehet ahhoz a tömeges panasztételhez, amely miatt örökre törölte a közösségi médiaszolgáltató az ő több százezer követővel rendelkező Facebook-profilját.    

Az egész magyar demokrácia érdeke, hogy ebben az ügyben induljanak eljárások”

– fogalmazott az utóbbi ügyről a Mi Hazánk elnöke, megjegyezve, ami akkor vele történt, az bárki mással is megeshet a jövőben.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés