Jogállamban élünk, ezért szabad Gyurcsány

2022. szeptember 22. 16:27

Trombitás Kristóf
PestiSrácok.hu
Persze sokan feltehetik a kérdést, hogy miért nem sikerült elszámoltatni.

„Adjuk meg Gyurcsánynak is, ami Gyurcsányé: felépítette a legerősebb ellenzéki pártot, amely támogatottsága ugyan üvegplafon alatt tartott, lévén nyugdíjas-munkásőrökből egységnyi mennyiség adott, de a teljesítmény akkor is teljesítmény.

Persze sokan feltehetik a kérdést, hogy miért nem sikerült elszámoltatni. Ennek nagyon egyszerű oka van: azért, mert Magyarország jogállam. Ez a legadekvátabb érv a sok brüsszeli baromságra. Mert hiába tudjuk – nem sejtjük, tudjuk –, hogy például mi történt a maga valóságában 2006-ban, ez nem jogi kategória. Jogi kategóriához az kell, hogy bizonyítékok kétségbevonhatatlan, bonthatatlan láncolata álljon fent. Mindenkor szükséges a számonkéréshez. Tetszik vagy sem, Feri nem hülye. Akkor sem volt és most sem az. Ez pedig igencsak szűkre szabja a lehetőségeket. Mindenkit emlékeztetnék arra, hogy sokan tudták, miket művel Al Capone. Felelősségre vonásához mégis az kellett, hogy legalább az adócsalást rá tudják bizonyítani. Pedig mennyi mindent tett még azon kívül is, igaz?

AZONBAN MÉG EGYSZER: A JOGÁLLAM AZ JOGÁLLAM. AZ UTOLSÓ BŰNÖZŐNEK, A SZENTNEK ÉS FERINEK IS.

A legbiztosabb ezért, ha azt tesszük, amit eddig: minden eszközt felhasználunk arra, hogy Gyurcsány Ferenc soha többet ne térhessen vissza a hatalomba. A végén nem árt még egyszer visszatérni a gyurcsányi árnyékkormányra, amin persze reflexből nevethetünk is, mert eléggé kétségbeesett, szánalmas egy valaminek tűnik a sokadik, földbedöngölő vereség után, minekutána a legutóbbinak is csak pár hónapja, azzal hülyének nézni a saját választóikat, hogy kormányképességet hazudnak, meg eleve, magukat bármire is esélyesnek mutatják, de ez túl egyszerű volna. Komolyan kell ezt vennünk, mert Gyurcsány pontosan az országlásával mutatta meg, hogy mire képes, ha hatalomra kerül. Ha kinevetjük, olybá’ tűnik, mintha komolytalannak tekintenénk. Gyurcsány és galerije pedig minden, csak nem komolytalan és ameddig a közéletben tevékenykednek és választásokon indulnak, elvi esélyük mindig lesz arra, hogy közhatalmat szerezzenek.

Ha rámutatunk arra, kik ők és akármilyen nehéz is, de erőt véve magunkon, komolyan is vesszük a veszélyt, akkor – és itt ismétlem magamat, de okkal – soha, de soha nem térhetnek vissza.”

Fotó: Mátrai Dávid

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem.

Jogállamban már a börtönben rohadna műanyagbiliccsel a kezén.

A Balsai-jelentés első változata megállapította a terrorakciókra kiadott utasítások tényét is, de a pohos kiheréltette a jelentést, mert szüksége van egy olyan ellenfélre, akit minden rendes ember megvet és bármikor le tud győzni.

"Bankok, erőművek kerülnek a beszélni nem tudó írástudatlan gázszerelő strómanhoz."

A kommunista elvtársaid ebben is élenjártak. Nem egy emberhez kerültek, hanem több száz elvtársilag kiválasztott írástudatlanhoz. Egy éjszaka alatt lebonyolították a tulajdonváltást.

"Hogy Márki-Zay meg az ellenzék 2 év alatt 5 percet kapott a közös adónkból fenntartott köztévében"

Sok ellenzéki ismerte be, hogy még ez is túl sok volt, csak ártott a kampánynak. A cenzorokat nem a médiában kell keresni, hanem a Márki-Zay mellett álló nőben vagy férfiban.

Stb. stb.

Most akkor sok volt a Márki-Zay vagy kevés a siker szempontjából?

Igen, számomra a komcsik viszonyítási alap. Maguk a komcsik tették azzá.

Minket nem O1G rabolt ki, hanem a kommunisták. Meg az országot is (lásd Borvendég Zsuzsanna könyvei).
Mivel a kapitalizmusban meg kell lennie az egészséges tehetősségi viszonyoknak, az általános nincstelenség helyzetén javítani kellett. (Samuelson: Közgazdaságtan)

"Hatvan éve, 1948. március 25-én államosították a száznál több dolgozót foglalkoztató vállalatokat. Ezt a legnagyobb titoktartással készítették elő, és rendeleti úton léptették életbe.
A kiválasztottakat 1948. március 25-én rendelték be a Vasas Szakszervezet székházába úgy, hogy azoknak az összejövetel céljáról fogalmuk sem volt. Ekkor hirdette ki Gerő, hogy az egybegyűltek feladata az államosítás végrehajtása, egyúttal ők lesznek az államosított vállalatok új vezetői. A jelenlevők többsége addig fizikai munkásként dolgozott és soha nem járt az irányítása alá kerülő gyárban, legtöbbjük a szakmában is járatlan volt."
Múlt-kor (MTI), 2008. március 25.

Hogy tudná ezt a kommunista marhaságot valaki is überelni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés