DK: Semmi értelme azokról az uniós szankciókról konzultálni, amelyeket Orbán Viktor megszavazott

2022. szeptember 22. 18:50
Az ellenzéki párt szerint „a kormány milliárdokat szórna el az aktuális hazugságai terjesztésére”.

Az ellenzéki párt az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében az újabb nemzeti konzultációra reagált, amelyet a Fidesz és a KDNP kezdeményezett. 

A DK azt írta: Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető bejelentette, hogy „hiába a megélhetési válság és az állítólagos kormányzati spórolás”, újabb nemzeti konzultációt indítanak, ezúttal a szankciókról.

Miközben a magyar családok azt számolgatják, hogy hó végén a hétszeresére emelt rezsit fizessék be vagy bevásároljanak, miközben a szülők azért aggódnak, hogy megfázik-e majd a gyerekük a fűtetlen is „a kormány milliárdokat szórna el az aktuális hazugságai terjesztésére” – fogalmazott a DK.

Az ellenzéki párt szerint

„semmi értelme nincs azokról az uniós szankciókról konzultálni, amelyeket Orbán Viktor egytől egyig megszavazott Brüsszelben”

„Ha majd lesz pénz az iskolák felfűtésére, ha majd lesz pénz a családok rezsiköltségeinek csökkentésére, ha majd lesz pénz a pedagógusok bérének megemelésére”, akkor Orbán Viktor megírhatja a magyaroknak, hogy „azért szavazta meg a szankciókat, mert valójában nem a háború, hanem az Orbán-kormány a megélhetési válság oka” – olvasható a közleményben.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De tényleg...Orbán, a kormány az utóbbi napokban is is az újabb szankciók értelmetlenségéről beszélt, s ma reggel a rádióban az hangzott el, hogy az EU egyhangúlag újabb szankciókról döntött. Viktor! Most akkor mi az igazság? Feri mond igazat, vagy Te? Most akkor mit kell mondani a birkáknak......

ha birka vagy, azt amire bégetsz.......nem minden konzervatív hülye birka. Téged nem zavar, hogy hetek, hónapok óta Orbán és miniszterei azt sulykolják, hogy nyicsevo, nye beszpakojszva, nálunk miden rendben van, mi nem fagyunk meg, semmi korlátozás, majd jönnek a korlátozások,Menczer, nincs elég gáz. S jön Szíjjártó, minden rendben van.

Nem értik. Vagy nem akarják érteni. Az energiáról van szó, nem a többi szankcióról.

Egyetértek. Mindenre fel kell készülni.
A konzultáció azt sugallja, hogy az EU még valamit tervez, ezért kell a támogatást.

Nem érzékeled a kommunikációs zavarokat, ellentmondásokat, a Fidesz Achilles-sarka a csapnivaló kommunikáció. Nincs aki kiállna és világosan elmondaná, hogy mi a helyzet. nem szeretem, amikor hülyének néznek, egyik oldal részéről sem. Több nyelven beszélek, éltem Nyugaton, több helyen, s mai is sokat tartózkodom ott, igényes vagyok.

A DK hazudik: Orbán kezdettől fogva értelmetlennek mondta a szankciós-politikát. Ráadásul, a kőolaj- és gázembargót kifejezetten ostobaságnak minősítette, s kiharcolta a magyaroknak a kivételt. A gázembargóról pedig már nem is volt hajlandó tárgyalni.

A gázra nincs. Igaz, akarták. De a szankciók lebegtetesével jól megemelkedett az ára.

Máskor meg az a bajuk, hogy OV vétóz.

Elképzelhető, hogy Brüsszel készül valamire........

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés