A sánta főpolgármester és a kivéreztetett főváros esete

2022. szeptember 21. 11:36

Szánthó Miklós
Facebook
A Soros-hálózat budapesti konferenciájára akkor is van pénz, ha semmire sincs pénz.

„A Főváros ismét a Budapest Forum keretében látja vendégül a hírhedt spekuláns szervezeteit és a hozzá nagyon közel álló alapítványokat, NGO-kat, policy-aktorokat és személyeket.

A Budapest Forum - melynek első, 2021-es alkalma Karácsony később elszállt miniszterelnök-jelölti kampányának nyitórendezvénye volt -, nem más, mint egy Soros-közeli seregszemle. A rendezvény partenere a CEU Democracy Institute, valamint a Márki-Zay Péternek milliárdos, míg Karácsonynak több száz milliós, rejtélyes kampánytámogatást nyújtó Action for Democracy.

A partnerek között természetesen jelen van Soros koronaékszere, az Open Society Foundations, továbbá európai, globális agendát terítő zöldszervezetek és a Heinrch Böll Alapítvány is. Azt pedig nyugodtan tarthatjuk Karácsony személyes félreértésének, és egyben lelepleződésnek is, hogy a NATO tisztségviselője is előad a konferencián, ugyanis nem Budapest a NATO tagja, hanem Magyarország, és hazánkat nem Budapest, és Karácsony Gergely, hanem Magyarország Kormánya vezeti.

Egy ilyen seregszemle sok pénzbe kerül. Globális konferenciát tető alá hozni nem kis költség, az előadók utaztatása és elszállásolása tetemes pénzbe kerül. Ismert: Karácsony Gergely Főpolgármestersége egy panaszáradat. Budapest első embere, és egyébként nagy legitimitással megválasztott vezetője a legkevésbé sem a városvezetés rejtelmeiben és pratikáiban merült el az utóbbi években, hanem a kontrollt vesztett siránkozásban.

Karácsony 2019 óta az áhított miniszterelnök-jelölti pozíció megszerzése érdekében kampányüzemmódban él, és havonta bejelenti, hogy a magyar kormány tönkretette Budapestet. A Covid-idején Karácsony a csúcsra pörgette a siránkozást, és szinte naponta mondta el a baráti médiának: az iparűzési adó felének kisvállalkozásoknál történő hagyása, ezáltal a szektor megsegítése kivérezteti a nemzet fővárosát.

A Főpolgármester természetesen nem mondott igazat: ahogyan az őt ismerők fogalmaznak, erre egyébként is alkatilag képtelen. A Covid utáni gazdasági növekedés csak ebben az évben közel 20 milliárd forintos pluszbevételhez juttatta Budapestet, amelyre Karácsony azóta rá is tenyerelt: miközben a Főpolgármester előszeretettel vádolja autokratikus hatalomgyakorlással a miniszterelnököt, egyszemélyben maga hozhat döntéseket arról, mire költik el ezt a tetemes pénzt.

Talán éppen olyan konferenciákra, ahol Soros György aktuális globális politikai elvárásait kell átbeszélni, miközben a Főpolgármester továbbra is azt állítja, semmire sincsen pénz, és januártól akár a közösségi közlekedés, a villamosok és a metró is leállhat az brutális energiaárak miatt.

Az eset jól rávilágít arra, hogy ha Soros konferenciájára kell a közpénz, akkor arra van, számolatlanul. Budapest valós ügyeivel pedig addig is foglalkozzon valaki más.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Így már érthető, miért mondott le olyan hirtelen a Gelgely a minelnökjelölti jelöltségről.
Csak így áramolhatott szabadon a pénz a mmm-hez, amit közösen éltek fel. A maradványon meg nyilvánosan összevesztek.
Ha igaz, amit MZP állított, hogy a Gelgely kampánya 500 millió volt, aztán jött a mmm-nak kettő milliárd........
Gelgelyt biztosan kárpótolták a lemondásért .

Soros vigyázó szemeit ránk vetette. Kár.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés