Kronen Zeitung: Orbán Viktor az uniós pénzekből él, és a visszaélések szerves részei az uralmi rendszerének

2022. szeptember 21. 9:09
„Mivel a lakosságnak alig van hozzáférése a független médiához, sokan elhiszik a kormány szavait” – olvasható az osztrák lap cikkében.

Egy paradox fejlemény figyelhető meg Európában. Egyrészt az EU támogatottsága magasabb, mint hosszú idő óta bármikor, a járványok és Putyin közelebb hozták egymáshoz Európát. Másrészt egyre több EU-szkeptikus hatalomra kerülése fenyeget – írja keddi cikkében a Kronen Zeitung.

Európa aggódik Magyarország miatt

A lap szerint amióta Magyarország kormányfője abszolút többséggel kormányoz, az európai kollégák aggódnak amiatt, ahogyan a demokratikus alapjogokat kezeli.

Magyarországon évek óta nem létezik szabad sajtó

– tette hozzá a lap. A szakértők egyetértenek abban, hogy ha Magyarország nem lenne EU-tag, és ha ma kérelmezné a csatlakozást, elutasítanák azt.

„Orbán annyit fog engedni, amennyit kell”

Orbán Viktor az uniós pénzekből él, és minden érdeke abban áll, hogy ne zárják el a pénzcsapot.

Ugyanakkor a visszaélések túlságosan is részei az uralmi rendszerének, így ő sem fog csak úgy véget vetni neki. Annyit fog engedni, amennyit kell, és nem többet” – mondta a Krone-nak Florian Bieber, a Grazi Egyetem Magyarország-szakértője.

„Mivel a lakosságnak alig van hozzáférése a független médiához, sokan elhiszik majd a kormány szavait. Csak akkor válna kritikussá a lakosság, ha a pénzhiány érezhetővé válna. Még akkor is fennáll a veszélye annak, hogy azt mondják majd a lakosságnak, hogy az EU a hibás” – mondta Bieber.

Nyitókép: MTI/Benko Vivien Cher

Összesen 95 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Florian Bieber politológus, aki az etnikumok közötti kapcsolatokon, az etnikai konfliktusokon és a nacionalizmuson dolgozik, elsősorban Délkelet-Európára. A Grazi Egyetem Délkelet-európai Tanulmányok Központjában a délkelet-európai tanulmányok professzora."- írja Soros György egyetemének, a CEU-nak a honlapja.
Szóval faszikám, te független sajtó hiányáról beszélsz Magyarországon. Én pedig a független oktató hiányáról beszélek a CEU kapcsán.

Az a bosszantó, hogy ez a Bieber egy vélhetően értelmes faszi, aki azért a saját megélhetéséért leírja ezt a nyilvánvaló hazugságot arról, hogy a magyar emberek hülyék maradnak (?), lesznek (?), mivel a Zorbán ellopta szerinte a független sajtót.
Kiszolgál elvtelenül egy ideológiát ezzel az írással, így a többi is megkérdőjeleződik.
Olyasmi ez, mint a komcsizmus idején Magyarországon minden írás végén ott kellett, hogy legyen a "vörös farok", a komcsi propaganda.
Kérdésem, hogy akkor most ki él és alkot diktatúrában?
A Bieber, aki odabiggyesztette a "vörös farok"-ot, amelyik most persze sárga vagy kék, vagy a magyarok, akiknek nem kell ilyeneket tenni. Nálunk mindenki azt ír, amit akar.

Igen, eszembe jutott, amikor a sárgát írtam!
:-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés