A francia kormány minden nő számára ingyenessé teszi az esemény utáni tablettát

2022. szeptember 21. 15:20
Kortól függetlenül és vény nélkül vehetik igénybe a sürgősségi fogamzásgátló tablettát a francia nők.

„A nők fogamzásgátlását illetően megerősítjük a nők védelmét azzal, hogy kortól függetlenül ingyenessé tesszük vény nélkül az esemény utáni tablettát” – fogalmazott a tárcavezető.    

Korábban csak a 25 év alatti nők vehették igénybe az ingyenes esemény utáni tablettákat, mostantól már minden francia nő számára díjmentesen elérhető sürgősségi fogamzásgátlás, mivel

a francia kormány tesz azért, hogy a nők anyagi okokból ne utasítsák el sürgősségi fogamzásgátlást, ez ugyanis jelenleg a legfőbb indoka a lemondásnak” 

– jelezte közleményében Isabelle Romem, a nők és a férfiak közötti egyenlőségért felelős kormánytag.

Miközben a konzervativizmus erősödését látjuk Európában és a világon, a mi kormányunk most is bebizonyítja, hogy a nők és férfiak közötti egyenlőség, valamint a nőknek a saját testük feletti rendelkezéshez való joga abszolút prioritást élvez”

– tette hozzá.    

A kormány a szexuálisan terjedő betegségek szűrését is ingyenessé teszi a 26 év alattiak számára, orvosi beutalóra sem lesz szükség. Mindkét intézkedés a társadalombiztosítás finanszírozását 2023-ra előíró törvénytervezetben szerepel, amelyet szeptember 26-i ülésén vitat meg a kormány.

(MTI)

Nyitókép: GARO / Phanie / Phanie via AFP

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én fel vagyok háborodva, mert diszkriminatív! Mi lesz a férfiakkal? Nekik is állampolgári joguk hozzájutni ingyen az esemény utáni tablettához!

BigPharma.
Lombi válaszkommentjével együttesen, a későbbi egészségtelen-ségi fázisra tekintve is a BigPharma termékeire nő kereslet.

Egyébként a legendás BOTMIXER beszélgetés az EU "renew" :-) csekkatka ((szülész szakorvos?)) és paprikakinga között pont az esemény utáni tabletta csodálatosságáról akart szólni csakhát az átkozott mémek kicsavarták a varázspálcát és BOTMIXERt adtak cseatka kezébe!

"Csendben ritkítani a legalját és etnikumot. "

Miket képzelsz Macronról...
Nem szelektíven jár! Nem csak nemfranciáknak jár.
Mindenki bekaphatja aki igenyli. Sőt Gerzson szakértő úr válaszmegjegyzése helyes meglátás!

Mindenkit érint, aki ezzel gyógyítja a "terhességproblémát".

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés