Gyurcsányék bejelentették: nem szemérmeskednek tovább

2022. szeptember 19. 18:28
„Kitöltöttük a büntetésünket, a szégyenlősségnek vége” – jelentették ki a DK vezető politikusai egy háttérbeszélgetésen.

Háttérbeszélgetést tartott Molnár Csaba és Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció két, az árnyékkormányban résztvevő politikusa, miután Dobrev Klára bemutatta az árnyékkormányt. A beszélgetésről a 24.hu számolt be. A lap szerint a két politikus kiemelte, hogy ez az árnyékkormány nem az ellenzék árnyékkormánya, hanem csupán a DK-é.  

Kifejtették, hogy pártokat nem kerestek meg, valamint 

eredetileg több árnyékminisztérium is lett volna, de egy részüket összevonták.

A Gyurcsány-párt politikusai leszögezték, hogy a brit és ausztrál mintát szeretnék követni, amikoris a legnagyobb ellenzéki párt alakít árnyékkormányt. Mint mondták, részükről vége annak a rendszernek, hogy minden pártnak egy szavazata van, függetlenül attól, hogy mekkora, egy demokráciában ugyanis szerintük a felhatalmazás a támogatottság méretétől is függ. Ezzel kapcsolatban leszögezték, hogy 

„kitöltöttük a büntetésünket, a szégyenlősségnek vége”.

Az árnyékkormánnyal kapcsolatban elmondták azt is, hogy terveznek programot is alkotni, valamint az áprilisi közös ellenzéki program az ő ízlésüknek túl jobboldali volt. Ők baloldali programot szeretnének kidolgozni, aminek nem a kampányban, hanem a ciklus elején van az ideje, az elmondásuk szerint.

Nyitókép: Gyurcsány Ferenc Facebook-oldala

Összesen 137 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Feri!
Tegnap az ismert baloldali vezető, Pablo Iglesias /Podemos/ Nápolyban részt vett egy politikai rendezvényen. Felszólalásában támadta az olasz baloldalt, amely szerinte a győzelem érdekében a középre húz. Kifejtette, hogy a szélsőjobb és a technokrácia fenyegeti az európai demokráciát és az antifasiszta értékeket.

Kérdezem, hogy Neked mi a véleményed Iglesias megállapításairól, különösen a technokráciáról?

Aki kilő egy szemet, az szemérmes.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés