Svéd felmérés: tízből nyolc menekült nyaralt már a születési országában

2022. szeptember 17. 19:25
A nem európai országból Svédországba érkezők 81 százaléka szándékozik maradni az országban.

Egy svéd felmérés szerint a külföldön születettek több mint 85 százaléka tért vissza születési országába nyaralni. A Svédországba menekültként érkezettek körében ez az arány 79 százalék – számol be a Bulletin.

A portál szerint az elmúlt időszakban vitatémává vált az európai országokban, hogy a menekültek nyaralás gyanánt visszatérnek a születési országukba. A Bulletin a Novust bízta meg azzal, hogy vizsgálja meg a kérdéskört a svéd társadalom körében. A minta 1050 külföldön született személyből áll, a felmérés augusztus 18. és 24. között zajlott.

A felmérésből kiderült: a külföldön születettek mindössze két százaléka tervez a jövőben visszatérni szülőföldjére, míg 16 százalékuk válaszolt „talán”-nal.

76 százalék gondolja úgy, hogy maradni szándékozik. A nem európai országból Svédországba érkezők körében ez az arány 81 százalék.

A portál felmérése szerint a megkérdezettek 85 százaléka már nyaralt saját szülőhazájában. A menekültek körében ez az arány 79 százalék. 

Nyitókép: MTI/EPA/Anders Wiklund

Összesen 106 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Észrevették, hogy mindenhol jó, de a legjobb otthon!

A nagynénje dolgozott, ő önálló életvezetésre alkalmatlan értelmi fogyatékos volt. Hazatoloncolták, magyar intézetbe került, ami olyan, amilyet egy SZEGÉNY, de a szervezésben hagyományosan NEM jeleskedő ország képes fenntartani. Nagyon rosszul érezte szegény ott magát. Végül a magyar állam segítségével, pénzbeli gondoskodás átvállalásával visszamehetett a nagynénjéhez.

Van abban valami mélyen visszatetsző és visszataszító, ahogy a gazdag európai országokban elválnak a jogai és lehetőségei az ott dolgozó kelet.európaiaknak és a "menekült", jobbára segélyből élő, idegen "kultúrákból" származóknak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés