Belépőjegyet vett, olasz turistákkal együtt jutott be a parlamentbe Hadházy

2022. szeptember 16. 9:50
Az ellenzéki politikus májusban nem volt hajlandó esküt tenni, így azonban a képviselői jogait sem gyakorolhatja.

Emlékezetes, a csúfosan elbukott április 3-i választás után egyetlen ellenzéki képviselő nem ment be alakuló ülésre és nem tett esküt: Hadházy Ákos. A volt LMP-társelnök ezért azonban nem gyakorolhatja képviselői jogait, és fizetést sem kap. Emellett az Országgyűlésbe sem léphet be.

A helyzet várhatóan pár héten belül oldódhat meg, ha akkor a Zuglóban mandátumot nyert politikus leteszi az esküt. Hadházy addig is azonban

folytatta a performanszait.

Egy péntek reggel a Facebookra feltöltött videóban például közvetítette ahogy bejut a parlamentbe, igaz nem úgy, ahogy a többi politikustársa: belépőjegyet vett az Országházba.

De még így sem ment minden simán: amikor az ellenőrzéshez ért a többi látogatóval,

Hadházyt arra kérték, álljon ki a sorból, és állítsa le a videókészítést.

A tíz percig tartó közjáték után a politikus végül egy olasz turistacsoporttal jutott be a parlamentbe.  „Ez akár vicces is lehetne (tulajdonképpen az is), de azért gondoljunk bele: csak diktatúrákban fordulhat elő, hogy egy megválasztott parlamenti képviselőt bármi módon megfosszanak a jogaitól” – írta a Facebookon Hadházy.

Nyitókép: Facebook

Összesen 156 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minden tiszteletem Hadházy Ákosé.

Te vagy a hülyéket tisztelők versenyének győztese.
Gondolom magadat is tiszteled.

Megválasztott, de esküt nem tett.

Éppen attól jogállam a jogállam, hogy...

Hadházy a világ egyetlen más jogállamában sem gyakorolhatná képviselői jogait a jogilag előírt eskü hiányában.

Mind a ketten férgek vagytok.

Ha elvállalsz egy munkakört, a munkaszerződés aláírása nélkül nem töltheted be. Képviselőnél az eskü a munkaszerződés. Ha nem így lenne, már az egész ellenzék tombolna, hogy nem engedik be az ülésekre. A Momentum képviselői idejében rájöttek, vagy szóltak nekik, hogy nem érdemes távol maradni, az esküvel való bohóckodás nem járható út. Erre Hadházy megsértődött, és közölte, nem ül be azoknak a frakciójába, akiknek a jóvoltából mandátumot nyert. Azért ehhez pofa kell, miért nem indult egyéniként?

Hadházy tüntetőleg, szándékosan nem jelent meg az eskütételen. Mellé még azt is elmondta, hogy nem is akar bejárni az ülésekre. Erre igazából azzal kéne reagálni, hogy semmisnek tekintik a mandátumát, mert ő sem veszi komolyan. Erre a mandátummal való cirkuszolásra törvényt kell hozni. Bohócok ne lehessenek képviselők.

Majd, ha ráérek megsajnállak!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés