Cseh Katalin a szívhang-rendeletről: A Fidesz által elfogadott szigorítás sok-sok nőt fog megnyomorítani lelkileg

2022. szeptember 13. 15:49
A momentumos képviselő szerint a jogszabálymódosítás „azt az érzést kelti a terhes nőben, hogy bűnt követ el”.

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője is reagált a Magyar Közlönyben megjelent abortuszrendelet módosításra. Mint írta, „Pintér Sándorral ellentétben én dolgoztam szülész-nőgyógyászként”. „Kaptam is a kormánypropagandától érte eleget, mintha ez valami bűncselekmény lenne” – idézte fel. „Kevés csodálatosabb érzés van annál, amikor egy baba megszületésénél jelen lehetünk orvosként.

De azt is tudom, hogy abortuszra nem hobbiból érkeznek az emberek”

– tette hozzá a baloldali politikus.

„Sokáig ható trauma”

„Ezek az emberek nők, akik tudják, hogy súlyos beteg lenne a megszületendő gyerekük. Lányok, akik testileg-lelkileg sincsenek készen a szülésre. Olyan nők, akik szegénység, saját vagy a párjuk betegsége vagy egyéb családi okok miatt nem állnak készen arra, hogy anyák legyenek. Vagy anyák, akik nem akarnak több gyereket” – sorolta az okokat Cseh, majd hozzátette, hogy „sosem tapasztaltam, hogy ez bárkinek könnyű döntés lett volna, (...) sokáig ható trauma ez a legtöbbeknek. Mégis: az ő döntésük”.

Cseh Katalin úgy véli a mai jogszabály-módosításról, amellyel kötelezővé tennék, hogy abortusz előtt az anya meghallgassa az embrió szívhangját, „nem kevesebb terhességmegszakításhoz, hanem több lelki sérült emberhez vezet”.

„Azt az érzést kelti a terhes nőben, hogy bűnt követ el”

– szögezte le.

„Megfelelőek voltak az abortuszszabályok”

Cseh kitért arra is, hogy a magyar abortuszszabályok – amelyek a terhesség 12. hetéig engedik az abortuszt egészségügyi probléma, várható fogyatékosság és rendellenesség vagy súlyos válsághelyzet esetén – „megfelelőek voltak”.

„A Fidesz által elfogadott szigorítás sok-sok nőt fog megnyomorítani lelkileg, akiknek segítségre, és nem a bűntudat-érzés növelésére van szükségük” – zárta bejegyzését Cseh Katalin.

Kapcsolódó:

Pintér Sándor aláírta: az új rendelet szívhang meghallgatásához köti az abortusz elvégzését
A belügyminiszter rendelete szeptember 15-én lép hatályba.
Bővebben...

Nyitókép: Cseh Katalin Facebook-oldala

Összesen 120 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lehet pro és kontra érvelni, de a magzat egy élő ember, szívhanggal. Ebből következik, hogy az abortusz gyilkosság. A többit az anya intézze el magában.

Azt a látszatot kelti? Az jó. Mert embert ölni bűn. És a magzat ember. A fogyatékosság elég ok, ám ez nem lehet túl gyakori. A szegénység, a nem állnak készen és a nem akarnak több gyereket, nem lehet felmentés a bűn alól. Aki nem áll készen vagy nem érzi magát alkalmasnak a gyermek felnevelésére, az örökbe is adhatja. Sokan várnak újszülöttre, mert nekik nem lehet. Ha az élettel való felelős szembesítés vezet 'lelki sérüléshez', nem az, ha megöleti a magzatát - akkor sérüljön csak.

Brüsszel utalja a számlájára az EU-s pénzeket, attól majd megnyugszik.

Olvastam olyat, hogy a nőket igazán az abortusz nyomorítja meg lelkileg!

Botmixer nyilván nem a fogamzásgátlást népszerűsíti, hanem az abortuszt. A szülinapja is amerikai abortusz klinikának adományozott.
Remélem, soha a büdös életben nem lesz gyereke. Aztán majd 50 éves kora fölött rájön, hogy nagyon elrontotta

Akkor legyen így. Van mit tanulnia, de ő még nem jött erre rá.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés