Budapestre érkezik a Ryanair vezére és rendkívüli bejelentést tesz

2022. szeptember 10. 19:02
Mint ismert, Michael O’Leary a kormány által kivetett adót „idióta és diszkriminatív” sarcként emlegette.

Kedden Budapestre érkezik, és rendkívüli bejelentést tesz Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója – tudta meg a Világgazdaság. A lap egy meghívóból értesült arról, hogy a Ryanair keddre egy fővárosi hotelba sajtótájékoztatót hívott össze, és a meghívóban az áll, hogy az esemény házigazdája maga Michael O’Leary lesz. Azt még nem tudni, hogy pontosan miről akar beszélni, „bár van néhány aggasztó előjel” – írják.

A portálon felidézik: a Ryanair-vezér a minap Brüsszelben járt, ahol közölte, hogy a belga kormány által áprilisban bevezetett, 2–10 euró költségű – a magyar különadónál kisebb – repjegyadó, valamint az ottani üzemeltetői költségek növekedése miatt teljesen kivonulnak a belga főváros repteréről.

A kormány által kivetett adót O’Leary „idióta és diszkriminatív” adóként emlegette.

Azt megelőzően, még szeptember elején azt jelentette be a Ryanair-vezérigazgató, hogy az athéni jelenlétüket is felszámolják idén október és jövő március közt. O’Leary ott is a helyi üzemeltetőt és a görög kormányt okolta a kialakult helyzetért.  A portál szerint az előzmények fényében

nem lehetetlen tehát, hogy Budapesten is hasonló jellegű bejelentésre lehet számítani a Ryanair-vezértől.

A Ryanair és magyar kormány már hónapok óta vitában állnak a miatt az extraprofitos különadó miatt, amelyet a kormány többek közt a légitársaságokra is kivetett. Augusztusban a vállalkozás egy 300 milliós fogyasztóvédelmi bírságot is kapott, amit követően a vezérigazgató bejelentette, hogy csökkentik a Budapestre menő és Budapestről induló járataik számát az ősztől kezdve.

A Világgazdaság azt is megjegyezte, hogy a kormánnyal való konfliktus előtt a Ryanair még bővítésekre készült Budapesten. Idén februárban még arról adtak ki közleményt, hogy nyolc repülőre bővítik a Budapesten állomásozó flottájukat, amivel 240 munkahelyet biztosítanak, és 4000 közvetett munkahelyet támogatnak a régióban.

Nyitókép: Tolga Akmen / AFP 

Összesen 120 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát, nem fogok sírni utána.

Úgy tudom, betegre keresik magukat, az ott a földi eper vagy paradicsom vagy mifene, így vénségemre már keverem. Majd jönnek a magángépükkel. Az ott minden kocsmai pultosnak alapfölszerelés, azt mondják.

Vonulgassál csak Budapestről is apafej, vonulgassál!
Sosem ültem és nem is ülnék azonkon a megbízhatatlan járataidon.

Tökmindegy, milyen adónak nevezik, máshol is kivetették. Lehetne híni Robin Hood adónak is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés