Nem sikerült

2022. szeptember 3. 6:00

Kondor Katalin
Magyar Hírlap
A svédek nem voltak képesek integrálni az elmúlt két évtizedben befogadott bevándorlókat.

„Nem is fog. Pár napja a svéd miniszterelnök bevallotta azt, amit minden józan ember Európában már rég tudott: »nem voltunk képesek integrálni az elmúlt két évtizedben befogadott bevándorlókat«. S tényleg nem voltak képesek. Mindenki, aki az utóbbi néhány évben Svédországban járt, maga tapasztalhatta a vallomás igazságát. Persze egyetlen európai országból sem érkeznek hírek arról, hogy e téren bármelyiknek is sikerült volna az integrálás, arról viszont naponta kapunk eligazítást, hogy miképpen kellene viselkednünk nekünk, európai országlakóknak a szerencsétlen bevándorlók különös viselkedésével kapcsolatban. Mint ahogy azt sem fogták föl, hogy ezek az emberek cseppet sem az integrálódás végett jönnek Európába. Hanem a velejéig mocskos háttérhatalom szándékainak beteljesítése céljából.

Hogy az Európába igyekvőknek hol és mikor húzták el a mézesmadzagot az orruk előtt,

hogy kedvet kapjanak a sok ezer kilométeres vándorlásra, az nem érdekes. Elhúzták, hogy megkezdődhessen a kevert társadalmak felépítése, lényegében egy rabszolgatartó társadalom megalkotása. Azt is jól kitalálták, hogy a kevert társadalmat nem óhajtó közép-európaiakra óriási terhet kell rakni, Görögországtól Ausztria határáig, hadd kerüljön nekik rengeteg pénzbe a migránsok visszatartása. S kerül is. Már régóta. S igazságérzetünket az sem melengeti, ha egy-egy nagyon modern gondolkodású, magát végtelenül humánusnak gondoló migránspárti ország vezetője bevallja az integrációnak nevezett valami sikertelenségét. A sikertelenség ellen ugyanis jó pár éve már nem lelték meg a gyógyírt. Valószínű még csak váteszi képességű írókat sem olvastak. Obertone, Houellebecq meg a még korábban élt előrelátók sem térítették őket jobb belátásra, de még a naponta özönlő tragikus hírek sem késztették őket cselekvésre.”

Nyitókép: Rendőrségi jármű a Stockholm Rinkeby nevű, többségében bevándorlók lakta városnegyedében történt zavargások helyszínén 2017. február 21-én. Az éjszaka folyamán fiatal randalírozók autókat gyújtottak fel, üzleteket fosztottak ki és kövekkel hajigálták a rendőröket, miután a hatóságok őrizetbe vettek valakit a környéken kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények gyanújával. (MTI/EPA/Christine Olsson)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez azért volt, mert a beinvitált népeknek nem adtak speciális úszósapkát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés