Die Presse: Ha nem jönnek az uniós pénzek, az európai átlagnál is súlyosabb recesszióba kerülhet Magyarország

2022. augusztus 25. 18:25
Az osztrák lap szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy hazánk megkapja-e az uniós forrásokat.

Végjáték az Unió milliárdjaiért címmel írt cikket a Die Presse, az anyagot a Klubrádió szemlézte.

Az osztrák lap szkeptikus a magyar kormány bizakodó álláspontjával ellentétben. A szerző, Oliver Grimm úgy véli, korántsem biztos, hogy elegendő megígérni a bírósági és a közbeszerzési eljárások rendszerének megreformálását ahhoz, hogy az EU elkezdje folyosítani a forrásokat.

„Amennyiben Magyarország szégyenben marad, akkor a forint tovább gyengül, és az európai átlagnál is súlyosabb recesszióba kerülhet Magyarország” – írja a Die Presse, amely ezután Orbánföld (Orbanland) „súlyos korrupciós rendszeréről” ír, amelyben kormányközeli emberek nyernek közbeszerzéseket.  A cikk azonban úgy véli, feltehető, hogy nem a teljes 7 éves költségvetési összeget vonják meg Brüsszelben Magyarországtól, annak csak egy részét.

Korábban – két nappal ezelőtt – Navracsics Tibor arról beszélt, az ősz második felében létrejöhet a megállapodás az uniós helyreállítási alappal kapcsolatban.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 255 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a tervük, és már nem is nagyon titkolják.

Kérdezhetnénk persze, hogy ilyen zivataros időkben miért jó arra törekedni, hogy egy EU-s tagállamot bedöntsenek... de a február 24. ota történteket látva ez költői kérdés lenne.
EZEKET NEM ÉRDEKLI EURÓPA. SŐT, EL AKARJÁK PUSZTÍTANI EURÓPÁT.

Az a pénz JÁR.
Ahogyan a lengyeleknek is (csak szólok, hogy még ők sem kapták meg, hiába mentek le háborús kutyába...).

Nem ebbe az EU-ba léptünk be 20+ évvel ezelőtt.

Az EU és főleg vezetése manapság a történelem legnagyobb ballib koncentrációjú vegyülete. Boldogan kinyiffantanák a hagyománnyos értékeket valló Magyarországot. Szerintem ez nem fog nekik sikerülni.

Igen. Az osztrákok korruptabbak az átlagnál. Mi átlagosak vagyunk. De nem a kormányunk korrupt.

Tragikus, h. a "tégy a gyűlölet ellen" társaság ide jutott, h. eddig megoldotta, h. NE kapjuk meg az EU-s pénzt. A bentről felkorbácsolt gyűlölet akkora, az ellenérdekeltek szemérmetlensége olyan nyilvánvaló, h. LEHET, h. Magyarország mégsem fog a neki járó pénzhez hozzájutni. Nem igaz, h. Magyarországra bármilyen téren a jogállamiság kevésbé jellemző, mint a többi tagországra.

Az igazság az, h. annyira rosszul kormányzott a jelenlegi ellenzék, h. üzenheti az EU, h. míg Fidesz kormány van, addig NINCS pénz, ettől itthon ez a minden téren már levitézlett társaság NEM lesz népszerűbb.

Valahogy megleszünk. Ezek teljesen immorális elmebetegek. A tolerancia népe...

Nem baj elvtárs a nyugat azért lesz szarban, mert az USA parancsát teljesíti, és nehezen fogják viselni, hogy vége a jólétnek. Nem fogják érteni, mi közük Ukrajnához, a morál nem fogja őket érdekelni.

Mi saját magunkért viseljük a hátrányokat, és könnyebben fogjuk viselni, mint az elkényeztetett nyugat. És nem Orbánt fogjuk okolni, hanem a te gazdáidat.

Ezt már tudtuk a választás előtt is, és ennek ellenére az eddigi legnagyobb győzelem született.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés