Tóta W.: Van-e értelme a készülődésének? Elhihető-e, hogy pont Gyurcsány tudná jobban csinálni?

2022. augusztus 19. 12:48

Donáth Anna után Tóta W. Árpád is beszállt a készülődéses vitába.

2022. augusztus 19. 12:48
null

„Készülünk. Imádsággal, öntapadós szigetelőcsíkokkal, sztrájkkal, nagyanyáink recepteskönyvével, lopott fával. Már látjuk a tehervonatot az alagút végén. Van zsákjában minden jó” kezdi írását a publicista a HVG hasábjain, utalva Gyurcsány Ferenc posztjaira, amelyben a bukott miniszterelnök rendszeresen azt üzeni, hogy „készülünk”.

Van-e értelme a készülődésének? Elhihető-e, hogy pont ő tudná jobban csinálni?

S ha senki más nem készül, nem mutat semmiféle életjelet, végre újra élére állhat a kérdés: Orbán vagy Gyurcsány?” – teszi fel a kérdést a szerző.

Tóta W. szerint

azt ma nem láthatjuk, hogy 2026 előtt egyáltalán előáll-e az alkalom a kormányváltásra.

Simán megeshet: a Fidesz nem fog fellázadni, de például az előfordulhat, hogy érezve a mocsár mélységét, amibe belenavigálta az országot, Orbán ideiglenesen átadja a kormányrudat valami kopó alkatrésznek, aztán kicsúszik a kezéből az irányítás. Vagy beteg lesz. Vagy megunja. Vagy a reménytelenségből olyan ellenállás kerekedik ki, amely kikényszeríti a visszalépését. Omlásában súlyos a légvár”. 

Azzal kapcsolatban, mi lenne, ha mégis Gyurcsány venné át a kormányzást, Tóta W. úgy vélekedik: „ami itt kormányzás címen folyik, azt nem lehetetlen túlteljesíteni, sőt. De attól még elkúrhatja megint, lássuk be”.

Kapcsolódó

Donáth Anna: Ne készüljünk jövő héten kormányváltásra!

Mert nem lesz. És a jövő hónapban sem. Aki ezt sugallja és erre készül, az nem őszinte az emberekkel, és hamis reményekkel hitegeti őket. Bővebben...

Nyitókép: Mandiner / Mátrai Dávid

Kapcsolódó cikkek

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Davidov
2022. augusztus 20. 22:43
Pergessétek a mézet a Ferivel együtt.
Agricola
2022. augusztus 20. 11:26
Tóta W. fejében mocsár van!
Robertoo
2022. augusztus 19. 20:00
Igen, tóta w. Higgyél benne!
machet
2022. augusztus 19. 19:34
Nincs és nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik