Tiltsuk ki az EU-ból Putyin embereit!

2022. augusztus 19. 13:16

Persze afelől nincsenek illúzióim, hogy a magyar kormány meg fogja próbálni vétózni a döntést.

2022. augusztus 19. 13:16
null
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Miközben az orosz állampolgárokkal szembeni teljes vízumtilalmat tárgyalja Európa, a már létező szankciós listákat is folyamatosan bővítenünk kell. Ez azonban korántsem halad a megfelelő ütemben. Nem elfogadható, hogy az Ukrajnában dúló háború hatodik hónapjában is több ezer olyan orosz állampolgár kerülte el a célzott szankciókat, akiknek közvetlen felelősségük is van a putyini rezsim működtetésében és az Ukrajna elleni atrocitások elkövetésében.

Ezért írtam alá pártcsaládunk, a Renew Europe kezdeményezését, amely a bebörtönzött orosz ellenzéki, Alekszej Navalnij antikorrupciós alapítványa által felsorolt 6000 putyinista orosz tisztviselőre és oligarchára terjesztené ki az utazási tilalmat és rendelné el vagyonuk befagyasztását.

Képviselőtársaimmal közösen felszólítottuk Josep Borrellt, az EU külügyi főképviselőjét, hogy haladéktalanul vegye a legközelebbi uniós külügyminiszteri tanácsülés napirendjére a témát. Persze afelől nincsenek illúzióim, hogy a magyar kormány (aki például letelepedési kötvényt adott a már kitiltott Vlagyimir Blockij politikusnak) meg fogja próbálni vétózni a döntést.

De akárhogyan is próbál a Fidesz az oroszok kedvében járni, mi továbbra is azon dolgozunk majd, hogy az orosz agresszió tekintetében senki se kerülhesse el a felelősségre vonást!”

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 212 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szümi
2022. augusztus 22. 18:31
Elég fasiszta álláspont - továbbá ellenkezik a genfi egyezménnyel - kollektív bűnösnek tekintik az orosz állampolgárokat. Igazi pogrom.
amca
2022. augusztus 20. 15:06
Csekkata,téged kellene Kadirov emberei közé szállítani.. Élveznéd...
yazoo.tributary
2022. augusztus 20. 09:19
Ki dönti el, hogy ki Putyin embere? Te meg a slepped?
machet
2022. augusztus 20. 08:29
Ezt az ügynököt kellene először kitiltani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik