Giorgio Armani is menekülni kényszerült az olasz luxusszigeten pusztító erdőtűz miatt (VIDEÓ)

2022. augusztus 18. 22:40

A lángokat gyaníthatóan szándékos gyújtogatás okozta.

2022. augusztus 18. 22:40
null

A Szicília melletti Pantelleria szigetén erdőtűz miatt több tucat embernek kellett elhagyni szerda éjjel a nyaralóját, köztük Giorgio Armani olasz divattervezőnek is, aki az éjszaka folyamán hajóval menekült el luxusvillájából – közölték az olasz hatóságok csütörtökön.

A világhírű 88 éves divattervező többek közt Marco Tardelli olasz labdarúgó-világbajnok társaságában nyaralt a Szicília és Tunézia közti Pantellerián szerda este, miközben a hírességek körében is közkedvelt sziget keleti részén pusztító erdőtűz a nyaralója felé közeledett. A házigazda a jachtján távozott villájából, és riasztotta a szomszédait is a fenyegető veszély miatt.

A házát végül megkíméltek a lángok.

Szándékos gyújtogatás okozhatta az erdőtüzet

A régió polgárvédelmi hatóságának vezetője szerint a lángokat gyaníthatóan szándékos gyújtogatás okozta. Néhány épületben keletkeztek károk, és több hektáron leégett a növényzet. Összesen nagyjából harminc nyaralót kellett a parti őrségnek motorcsónakokon kimenekíteni a házakból a közeledő lángok miatt.

Hatósági közlések szerint csütörtökön még tartott a tűz oltása. Két tűzoltó-repülőgép és több tűzoltóegység küzdött a lángokkal, sérültekről egyelőre nem tudni.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2022. augusztus 19. 17:47
Háromnegyed hét után két perccel lesz egy kis szabadidőm, ha nem felejtem el majd megsajnálom kicsit.
AKissLaci
2022. augusztus 19. 10:29
Szegény Dzsordzsó. Szívem szakad!
h040183
2022. augusztus 18. 23:57
Lyaly!!!
Gullwing
2022. augusztus 18. 23:03
Akkor most már nem aggódnak a buzzancsoknak hogy az ukrán fronton mit vesznek fel, lesz aki megtervezi.:D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik