Sírjatok libsik!

2022. augusztus 17. 19:02

Kontra
Facebook
6,5 százalékos a II. negyedéves GDP-növekedés.

„Tombolnak, fanyalognak, mert minden nehézség ellenére (háború, az infláció, kamatemelések, energiaválság, aszály) ismét kiváló eredményről számolhat be a magyar gazdaság a II. félévben! Voltaképpen a GDP nem is mutatja be hűen egy gazdaság teljesítményét, már megint egyre alacsonyabb a bázis, és különben is, megint összeomlott a forint...

444.hu: 6,5 százalékos a GDP-növekedés, lassul a tempó.
HVG.hu: Az osztogatás és a benzinroham lökött egy nagyot a magyar GDP-n. Sok későbbre várható rossz hatás még nem mutatkozott meg június végéig.
Telex.hu: A bővülés lassabb, mint az előző két negyedévben volt, és még rosszabb idők jöhetnek.
24.hu: 6,5 százalékos GDP növekedést becsült a KSH

Az igazság: A várakozásokat felülmúlva nőtt a hazai GDP – a Mandiner interjúja szerint az elemzői várakozásokat felülmúlva, de a Takarékbank és a Bankholding várakozásához (6,2 százalék) közeli mértékben, 6,5 százalékkal nőtt a hazai GDP a második negyedévben, míg 1,1 százalékkal bővült az első negyedévhez képest.

Ami még »na, ugyé«-bb: a magyar gazdasági teljesítmény változása tehát a második negyedévben is jobban alakult az uniós átlagnál, amely negyedéves alapon 0,6, míg éves alapon 4,0 százalékot tett ki az előzetes becslések szerint. A mai adat alapján tehát a magyar gazdaságot a recesszió a második negyedévben sem érte el, sőt érdemben bővülni tudott, a vállalkozások egyelőre tudtak alkalmazkodni a kedvezőtlenebb külső körülményekhez, azon belül is elsősorban a háború gazdasági hatásaihoz. Külön öröm, hogy az ipar, és azon belül különösen az élelmiszer- és italgyártás, illetve a villamos berendezések gyártása, a piaci szolgáltatások közül pedig főként a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás, valamint a szállítás, raktározás bővülése volt jelentős. Értjük: jól élnek az emberek!

Persze értjük, hogy rengeteg a baljós árny és a fenyegetés, de talán ennek lehetne örülni. Az államcsőd, pokol, összeomlás egyelőre elnapolva, de a független ellenzéki média természetesen továbbra is készen áll, hogy végre valami számukra kedvesről is beszámolhassanak.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 180 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Írja: "A GDP majd akkor érdekel ha azt érzem a pénztárcámban, és nem az inflációt."

Az érzések megcsalhatják az arra hajlamos egyedeket.

Egy régi viccben az anatómia professzor vizsgáztat egy medikát és megkérdezi:
„Van-e csont a péniszben?”
A medika határozott válasza: Igen, van.
Mire a professzor:
„Ugyan kollegina, maga azt csak úgy érezte.”

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés